10 legszebb látnivaló Dél-Spanyolországban, II. rész

Budavár Tours

Andalúzia egy autonóm közösség, mely Dél-Spanyolország nagy részét magába foglalja. Változatos hosszú mediterrán tengerpartjával és hegyláncolatával, az egyik legszebb táj egész Európában. Andalúzia jelentése arabul „ vandálok", ez valószínűleg az egykori fosztogatásnak köszönhető, és annak a ténynek, hogy különböző kultúrák és nemzetek a remek elhelyezkedése miatt jogot formáltak rá az idők során. Mindezen körülmények miatt sok városnak multikulturális az építészete, konyhája, és a történelme van. Ezek a városok adnak főként otthont a flamenco táncot, a tapas-t és a sherry-t népszerűsítő kulturális fesztiváloknak. Az alábbi lista néhány Dél-Spanyolországban - első rész - található kihagyhatatlan nevezetességet mutatja be.

 

 

Sierra Nevada

A Sierra Nevada hegység Spanyolországban az egyik legdélebbi sí úti cél egész Európában. Itt található a legmagasabb hegycsúcsa Spanyolországnak, a Mulhacén-csúcs, amely tengerszint feletti magassága 3478 méter. A hegyláncok csúcsai Granada felett számos szórakoztató tevékenységet kínálnak az idelátogatók számára. A havas téli lejtőkön túl, a látogatók megtekinthetik a Nemzeti Parkot, amely egy bioszféra rezervátum, a csillagászati ​​obszervatóriumot és teleszkópot továbbá a hely számos élménytúrát is kínál az érdeklődőknek. A nyári időszakban, ezek a hegyek a túrázások, a sziklamászás, és a hegyi kerékpározás Mekkájának számítanak.

Ronda

Ronda a mély El Tajo szurdok felett található, és Spanyolország egyik legrégebbi városa. A szinte bevehetetlen elhelyezkedése miatt erődítményként szolgált a katolikus csapatok támadásai ellen a 1400-as években. A 30 métert átívelő Puente Nuevo híd építését 1793-ban fejezték be, ez a város egyik legimpozánsabb látványossága. A város építészetére a rómaiak és a mórok is hatással voltak, hiszen egykor a terület a fennhatóságuk alatt volt. Ronda otthont ad a Plaza de Toros-nak, amely a legrégebbi bikaviadal aréna Spanyolországban, és neves írókra volt hatással kezdve Ernest Hemingway-től Alexandre Dumas-ig.

Cordoba

Cordoba építészeti öröksége jól ismert, és számos kultúrából származik. Világhírűnek számít a Mezquita, vagy más néven a Córdobai Nagymecset. Mind a kivételes dizájn, valamint a komplex vallástörténete vonzza a látogatókat szerte a világból. A város középkori építészetében lehet gyönyörködni egy szép múltidéző séta során a Mezquita-tól (ideértve a Zsidó negyedet is) egészen a Guadalquivir folyón átívelő Római Hídon át. A tavasszal idelátogatók számára az utazást a városszerte megrendezett fieszták teszik még különlegesebbé.

Sevilla

Ez a legnagyobb turisztikai célpont Spanyolország déli részén, és sok látnivalót nyújt az idelátogatók számára. Egyes mérések szerint a Székesegyház a díszített mór harangtornyával a harmadik legnagyobb templom a világon. Számos múzeum, ókori építészeti emlék, paloták és templomok találhatóak Seville-ban, valamint a szokásos nagyvárosi szolgáltatások is igénybe vehetőek, így kiváló ételek és számos kulturális tevékenység is. Kihagyhatatlan egy idelátogatás során Kolombusz Kristóf naplójának megtekintése, amely az Indiai Múzeumban található. Egy kéthetes látogatás áprilisban egyedülálló lehet a Santa Semana azaz a Húsvét körüli Szent hét során, továbbá az azt követő Feria de Abril világhírű ünnepség is kiváló élményt nyújt.

Granada

Ez a kelták által alapított város a Sierra Nevada hegységben található, és már több, mint 2500 éve lakott. Ez a hegység lábánál fekvő, lélegzetelállító város az egyik legszebb hely Andalúziában. Leghíresebb látnivalója a palotakomplexum az Alhambra, amely az emír mór palotája volt az iszlám uralom alatt. A szomszédos muszlim környék, és számos katedrális és kastély miatt is megéri idelátogatni. A tapas és a flamenco szerelmesei számára is kellemes időtöltést kínál a város.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!