Barangolások Németország legszebb részein

Budavár Tours

Németország a kontrasztok országa, ahol a régi hagyományok együtt élnek az előrelátó tudománnyal. Mesés tájak tárulnak elénk, helyes kisfalvak és tökéletes állapotban fenntartott városok rengetegében sétálhatunk. Ideális helyszín téli üdülésre, illetve karácsonyozásra, így egyre többen választják Németországot ebben az időpontban. Azonban az év bármely szakaszában látogatunk is el ebbe a csodaországba, a következő helyeket ne hagyjuk ki!

 

 

Rothenburg ob der Tauber

Utazzunk vissza a középkori Európába, és kövessük a macskaköves utcákat a tündérmesék kapuján át! Bajorország Romantikus útja e városon is keresztül halad, s talán ez a legszebb közülük. A Romantikus út Frankfurtból indul, s Münchenig rengeteg gyönyörű városon halad keresztül. Rothenburg annak ellenére, hogy kicsi, nagyon sok érdekes múzeummal és helyszínnel szolgál, beleértve a piacteret, melyet XIV. századi épületek öveznek. A városháza égbe törő tornya is lenyűgözi az embert, ahová 241 lépcső vezet, onnan viszont pazar kilátás nyílik a városra. Érdemes betérni a Középkori Bűnügyi Múzeumba is, ahol érdekes dolgok várnak ránk.

Fekete-erdő

A Fekete-erdő hatalmas területet fed le, ahol Baden-Baden fürdővárosára lelhetünk, de itt található „a Fekete-erdő ékszere” – Freiburg és Offenburg – is, mely a borvidék központja, s számtalan különös városka. Azonban a környék legszebb részét a Schwarzwaldhochstraße mentén autózva vagy túrázva láthatjuk, hisz ez az út szeli át a dimbes-dombos vidéket, a völgyeket, a sűrű fenyveseket és a ködborította tavakat. Az erdő egyik legcsodálatosabb tava a Titisee, melyet a Zapfle-Bahnle vonattal is megkerülhetünk, vagy követhetjük a tavi utat, mely körülöleli a békés vizet.

Neuschwanstein-kastély

II. Lajos király müncheni kastélya az a román stílusú épület, mely a Disney-kastélyt inspirálta. Bár a turisták tömegesen látogatják a kastélyt minden nap, ez nem von le a tökéletességéből. A legjobb rálátást a kastélyra a Mária-hídról kaphatjuk, ez nagyjából a hegyre vezető út felénél található. Akár lovas hintón is felvitethetjük magunkat, s ez még inkább tündérmesébe illő élmény marad számunkra. A közelben áll a hasonló szépségű Hohenschwangau-kastély is, érdemes azt is meglátogatni.

Heidelberg

Neckar völgyének szívében találhatjuk e szép egyetemi várost, melyet szerencsére nem értek a II. világháború bombái, így a gyönyörű barokk épületei épen maradtak. A Hauptstraße, vagyis a fő út mindössze másfél kilométer hosszan terül el, s tökéletes lehetőséget ad arra, hogy gyönyörködjünk a művészi épületekben. Az óváros is nagyszerű fényképezési helyszíneket biztosít macskaköves utcáival, spalettás házaival, a templomok sokaságával és a festői plázákkal. Ha felmegyünk a heidelbergi kastélyba, madártávlatból élvezhetjük a városra és a folyóra nyíló kilátást.

Sanssouci

Potsdamtól nem messze áll egy kis dombtetőn e csodás kastélyegyüttes. Nagy Frigyes porosz király építtette, s nagyon hasonlít a versailles-i palotára, főként a teraszos kertjei miatt, melyek a domboldalt díszítik. A kertek között több templomra és nyári lakra is bukkanhatunk. Maga a Sanssouci-kastély gyönyörű arany-rokokódíszítést kapott, s a precíz munka nagyon különlegessé teszi az építményt.

Rheinsteig (Rajna-völgy)

A Rajna mentén haladva Bonntól Wiesbadenig gyönyörű túraútvonal áll rendelkezésünkre, mely a legelbűvölőbb erdőkön, falvakon és borvidékeken visz minket keresztül. A Rajna-völgyi út során emellett csodás kilátások nyílnak a hegyekre, kastélyokra, s forrásokra, kisebb vidéki vendéglőkre is lelhetünk. A Bingentől Koblenzig tartó útvonal az UNESCO Világörökség részét képezi, ahol 40 kastélyt és impozáns házat figyelhetünk meg.

Bréma

A Weser folyó mentére települt Bréma Németország legrégebbi városai közé tartozik, hisz története több mint 1200 évvel ezelőtt kezdődött. Talán a legismertebb városnak is tekinthetjük a brémai muzsikusok miatt. A város régebbi részén található a Schnoorviertel negyed, melynek macskaöves utcáin sétálva a leggyönyörűbb középkori házak közé juthatunk el. A városközponttól nem messze már láthatjuk a farmokat, a vidéki tájat, mely csak arra vár, hogy felfedezzük a Wümme folyó mentén.

Sylt

Sylt – az a sziget melyet majdnem minden külföldi turista elfelejt, hogy létezik, pedig igen különleges. A Hindenburgdamm töltés kapcsolja Németországhoz, így nem kell vízre szállni az átutazáshoz. A rengeteg szálloda, standok 40 kilométeres partszakaszon és a lenyűgöző természet az, amit Sylt adhat. Sylt a Fríz-szigetek tagja, és mivel az országtól elszigetelten helyezkedik el, viszonylag érintetlen maradt. A sziklákat a víz és a különböző környezeti tényezők folyamatosan alakítják, így nagyon szokatlan és különleges formát kaptak. A hatalmas virágos rétek, a színes házikók és a ritkán lakott falvak rejtett ékkővé tették Sylt szigetét.

Brocken, a Harz Nemzeti Parkban

Németország legmagasabb hegyét, a Harzot szinte mindig vagy hó, vagy köd borítja, akár a mítoszokban. Minden misztikus élőlényről szól egy történet ezen a sejtelmes vidéken. A csúcsra fel lehet vonatozni, ahonnan csodás kilátás nyílik a Harz Nemzeti Parkra. Persze gyalog is fel lehet menni a Goethe úton, aki szereti a kihívásokat. A hegycsúcs a fák lombjai fölé emelkedik, egyedül alacsony bokrok és növények élnek olyan magasan. A nemzeti park nagyon szép botanikus kerteket mutat be, s olyan túraútvonalakat járhatunk be, melyek a hegy ritka állat- és növényvilágába vezetnek minket. Számtalan lepkefaj és egyéb apróságok lephetnek meg minket utunk során.

Bamberg

Az óváros szűk utcái és a számos történelmi építészeti stílus az, ami miatt Bamberg elnyerte az UNESCO világörökségi címet. A csodaszép dóm és a városháza, mely a Regnitz folyó felett átívelő hídra épült, igazán magával ragadó látványt nyújt. Érdemes betérni egy kis sörkertbe is, hisz a helyi sörnek nagyon különleges íze van.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!