Zipline pálya Spanyolország és Portugália között

Budavár Tours

Első pillantásra csak egy acél összekötő kábel látszik, amely összeköti az andalúziai Sanlucar de Guadiana-t Spanyolországban a portugál Alcoutim Algarve-val. A több mint 720 méter hosszú drótkötélpálya az egyetlen olyan pálya a világon, amelyen a turisták határt átlépve a Guadiana-folyó felett, mintegy 70 - 80 km-es óránkénti sebességgel jutnak át. Az indulópontnak a Sanlúcar de Guadiana vár ad otthont, mintegy 100 méter magasan a folyó felett.

A leszállópont mindössze 15 méter magasan található Alcoutimban, ezzel egy átlagos 12,47%, meredekséget ad a pályának, így a távot 1 percen belül meg lehet tenni. Amikor a látogatók megérkeznek Alcoutimba, egy órával előbbre fognak járni időben, a két ország közti időeltolódás miatt. A kirándulás végeztével, a látogatókat a folyón állomásozó komppal szállítják vissza. A résztvevők kaphatnak egy részvételi igazolást, vásárolhatnak fényképeket, vagy akár bérbe is vehetnek sisak kamerát, hogy filmre vegyék az utazást.

A zipline drótkötélpálya az angol David Jarman magánfinanszírozású projektje. „Két falu, két országban, elválasztva egy 150 méter széles folyóval - a drótkötélpálya olyan nyilvánvalónak tűnt számomra!"-mondta. Egy forgalmas napon a drótkötélpályán körülbelül 24-30 fő tud óránként leszáguldani, melynek ára 18 euró személyenként. Előreláthatóan a pálya 200 napot tart nyitva egy évben: a zárás november második felében és február második felében van. Várhatóan 5-7 ember segíti a látogatókat a határ mindkét oldalán.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!