Delhi látnivalói: Qutub Minar

Budavár Tours

Egyik kedvenc látnivalónk Delhiben a Qutub Minar néven ismert épületegyüttes. Az Unesco Világörökségi listájára is felkerült helyszín Delhi külső kerületében fekszik. Az indiai iszlám építészet egyik kiemelkedő alkotása a 72,5 méter magas minaret. A minaret építését a 12. században kezdték el, az afganisztáni Jam minaret mintájára.

A számos egymásra helyezett henger alakú tégely fantasztikus kidolgozottságával és monumentalitásával vonzza a látogatok tekintetét. A homokköbe vésett díszítések virágokat és a Koránból vett verseket, idézeteket ábrázolnak.

Indiai régészek szerint, ahol ma a Qutub Minar található, egykoron hindu templomegyüttes állt, melyet a földdel tettek egyenlővé a muszlim hódítok. Köveiket a mai is látható komplexumnál használták föl. Ugyan írásos emlékeket is találtak a minaret alatt, de ez megállapítás a mai napig vitatott a vállásilag megosztott országban.

Utazásunk során kellemes órákat töltünk egyen a különlegesen szép helyszínen, mely Delhi legpompásabb látnivalói közt szerepel. 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!