5 dolog amit ne hagyj ki, ha Funchalban jársz

Budavár Tours

Madeira leginkább a természeti szépségeiről híres, azonban Funchal városában is akad látnivaló bőven. Mánuel stílusban ragyogó épületek, hangulatos utcácskák mellett kedves emberek jellemzik a várost.

 

Jardim de Monte Palace

A meredek hegyoldalon kialakított Trópusi Kert nagy kedvencünk. Már a megközelítése is élményszámba megy. A város szívéből - az óceán partjáról indulunk felvonóval Monte hegyoldalában elterülő egzotikus csodakert felfedezésére. Ezeréves olajfák, páfrányok, orchideák és még számtalan különleges virág vár bennünket ebben az Édenkertben.

Igreja do Colégio

A funchali jezsuita kollégium és kollégiumi templom méltóságteljesen áll a városháza mellett. A mánuel stílus egyik remekének nevezhetjük a szigeten ezt a gyönyörű épületet. Madeirán töltött napjaink során mindenképpen érdemes egy rövid látogatásban részesíteni a templomot. 

Rua de Santa Maria

A Zona Velha negyedben található bohém utcácska a város egyik legnagyobb „nevezetessége”. Remek éttermek, kedves pincérek és igazán különlegesen átfestett ajtók jellemzik a macskakővel borított utcát. Úgy nem mehetünk el a szigetről, hogy nem fogyasztottunk el itt egy hangulatos vacsorát!

Cristiano Ronaldo Museum

Az óceán partján elterülő múzeumról különösebben nem szeretnénk beszélni. A sziget leghíresebb szülötte CR7, aki a mai napig szívesen látogat haza és szívén viseli Madeira sorsát. Kötelező betérni a múzeumba…

Sé do Funchal

Az óceán parttól három utcácskára álló Funchali székesegyház lenyűgözi a turistákat. Az épületet 1517-ben szentelték fel, bár építését már 1485-ben elkezdték. A városban fennmaradt Mánuel stílusú épületek egyike a székesegyház. Nehéz eldönteni, hogy belülről mutatja a templom a szebbik arcát vagy kívülről…

+1 Mercado dos Lavradores

A Mercado dos Lavradores esszenciáját a nyüzsgő halászok pultjainál találjuk. Az óceán kincsei sorakoznak sorban az asztalokon: tonhalak, tőkehalak, a híres fekete szörnyek, azaz az espadák, rákok és ki tudja még milyen halfajták.

 

Ha megnéznéd saját szemeddel is: itt jelentkezz

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!