Popeye falu Máltán

Budavár Tours

Az ún. Popeye falu Málta szigetén, az Anchor Bayben található 2 km-re Mellieha településétől. A híres rajzfilmfigura után elnevezett kis falut az 1980-as Walt Disney film forgatására építették fel a film hátteréül szolgáló díszletnek. Az építkezést 1979 júniusában kezdték és az év végére be is fejezték. A 165 munkás a 7 hónapig tartó építkezés alatt 19 házat épített fel, a faanyagot Hollandiából és Kanadából hozták.

A munkálatok során 8 tonnányi szöget és 7500 liter festéket használtak fel. Hogy megóvják a díszletet a tengertől egy 250 méteres hullámtörőt is építettek. A forgatás után a falut nem bontották el, hanem azóta a máltaiak használják turisztikai célokra. Jelenleg élménypark üzemel benne és Málta egyik legnépszerűbb látnivalójává vált az évek során.

A Popeye falu a hét minden napján nyitva tart és számos programmal várja az ide látogatókat. Különféle előadásokkal, kiállításokkal, játszóházakkal és egyéb programokkal találkozhatunk itt, családosoknak kiváló napi kirándulás lehet, ha Máltán nyaralunk. Ha a tenger engedi, kb. 20 perces hajókirándulásra is mehetünk az Anchor Bayben, ahonnan pompás kilátásunk nyílik a festői öblöcskében elterülő színes falura. Ha kedvünk szottyan, beülhetünk a moziterembe is, ahol egy jó félórás filmet tekinthetünk meg a falu építéséről és a film forgatásáról. Az előadásokat és egyéb műsorokat színészek és animátorok mutatják be illetve tartják. A bábszínházban a Popeye rajzfilm figuráival adnak elő vicces jelenteket. A belépő 10 € körül van, de a különböző programokért plusz pénzt kel fizetni.

A Popeye falu főleg családosoknak lehet érdekes és szórakoztató kirándulás, mielőtt azonban ellátogatunk ide a gyerekekkel, érdemes megnézni a Robin Williams főszereplésével készült filmet és a rajzfilmeket is; a legfiatalabb generáció nem biztos, hogy ismeri a vastag alkarjáról és a spenótkonzervről híres rajzfilmfigurát. 

Máltai utazási ajánlatok 

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!