Kalandutazás Észak-Indiába

Budavár Tours

Új kalandutazásunk számtalan olyan lehetőséget kínál, melyeket a hagyományos indiai utazások nem tartalmaznak. A természeti látványosságok szerves részét képezik a kalandozásainknak, ezért nem szeretnénk elsuhanni mellettük. Nagy hangsúlyt fektetünk a hétköznapi India megismerésére, ezért gyakran fogunk riksával közlekedni vagy helyi járművekkel. Elő fog fordulni, hogy helyi iskolákat keresünk föl, illetve a rituális imádkozásokat közvetlen közelről szemléljük.

 

Miben más ez az utazás a szokásostól?
Teljesen! Sokkal szabadabb lehetőségeink vannak az ország felfedezésére, mint egy klasszikus körutazáson. Túravezetőnk a múlt mellett, igen nagy hangsúlyt fektet a jelen megismerésére. A felfedezés öröme az utasoknál, azaz Nálatok van -mi „csak” segítünk benne.

Túravezetőnk  és a helyi kis guideunk :) 

Hogyan képzeljünk el egy városnézést?

India az a hely, ahova csak kiscsoportba érdemes utazni. Ezen az utazásunkon maximum 14 fő vehet részt. Így sokkal könnyebben mozgunk, illetve több időnk marad átvenni a város hangulatát. Jellemzően esténként vagy a reggelinél beszéljük meg, hogy mit fogunk aznap látni, így a kalandutazásunkon elképzelhetetlen, hogy egy „esernyős” idegenvezető után loholjunk.

Utasaink városnézés közben... 

Hol ebédelünk és vacsorázunk?

Óriási szabadságot ad a kezünkben, hogy bárhol étkezhetünk. Túravezetőnk és helyi barátaink rengeteg remek helyet ismernek. Míg mások a szállodában vacsoráznak, addig mi a Taj Mahalra néző tetőteraszon fogjuk a vacsoránk elfogyasztani… Esetenként a street foodot is érdemes kipróbálni, természetesen jól megválogatva, hogy hol tesszük mindezt. A vacsora után általában a csoport és a túravezetőnk a szálláson folytatja az anekdotázást némi otthonról hozott pálinka kíséretében, szigorúan a gyomorfertőtlenítés végett. :)

Könnyed ebéd Delhiben egy tetőteraszon... 

Milyenek a szállásaink?

Igyekszünk mindenhol a központi részeken aludni. Így pár perc sétával a lüktető tereken vagy utcákon lehetünk. Azonban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy pihenni tudjon a csoport ezért jól kiválogattuk a szállásaink, melyek helyi besorolásnak megfelelően 3* felelnek meg. Eltérés egyedül a Ranthambore Nemzeti Parkban lévő szállásunkon lehet, de természetesen a tisztaság és a kényelem ott is adott.

Szállásunk Delhiben... 

Mennyire nehezek a kirándulások?

Kirándulásaink mindenki számára teljesíthetőek. Érdemes egy kényelmes szandált magunkkal hozni s a városnézéseket is abban abszolválni. India azonban mindenki részéről hatalmas türelmet igényel. Bizonyos részei sokkolóak lehetnek és néha az emberekhez is nagy türelem szükséges. Kellő nyitottsággal és jókedvvel azonban garantáltan élvezni fogjuk az utazást.

Falmászás az Amber Erődnél... 

Mivel utazunk?

Légkondicionált kisbuszunk szinte végig velünk lesz. Azonban nem hagyhatjuk ki a riksa, autóriksa és a taxik által okozta élményeket sem. Így igyekszünk az utazásokat is kalandosabbra fogni. A városokban az átlagosnál picivel többet fogunk sétálni, de riksákat bárhol foghatunk, hogy a szállásra így térjünk vissza, ha elfáradnánk.

Túravezetőnk s a csoport egy része az autóriksában... 

Melyek a kiemelt látnivalók az utazás során?

Lényegében az egész utazás egy élményhalmaz. Az elefántolástól egészen a helyi iskolák látogatásáig remek élményekben lesz részünk. Agra és Jaipur is lenyűgöző, de a puskhari rituális fürdőzők látványa garantáltan az emlékezetünkbe fog égni. A Thar sivatagról és a Ranthambore Nemzeti Parkban tett tigris lesünkről már ne is beszéljünk. Kalandozásunk alatt szinte minden nap találkozunk valamilyen Unesco Világörökséggel is. Úgyhogy nem marad más hátra, mint kalandra fel!

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!