Kihagyhatatlan helyek Thaiföldön

Budavár Tours

Thaiföld egy döbbenetesen sokszínű ország, melyet nyüzsgő modern városok, tuk-tukok milliói, narancssárga ruhás szerzetesek által gondozott buddhista templomok, hegyi törzsek, buja tájak, ősi falvak és romok, lenyűgöző tengerpartok és lagúnák jellemeznek. A lebilincselő sokszínűség megmagyarázza miért vált az utazok körében oly népszerűvé ez a fantasztikus Délkelet-ázsiai ország. Áttekintésünk a legjobb kulturális és történelmi helyszínekre koncentrál, ha a csodás szigetek világába szeretnél betekintést nyerni, azt is megteheted a Thaiföld legszebb szigetei című írásunkban.

 

 

Chiang Rai

Az ország északi szegletében található város a fő kereskedelmi központja az Arany Háromszögnek, mely Thaiföld, Laosz és Burma közötti kereskedelmi uniót jelenti. A forgalmas település mindenki számára tartogat meglepetéseket, remek kiindulópont a környező területek felfedezéséhez. Az év vége felé mesés virág fesztiválnak ad otthont Chiang Rai. Az éjszakai piacok és bazárok nyüzsgése kiváló alkalmat kínál, hogy elvegyüljünk a helyiek közt.

Pai

A csendes északi városka hirtelen nagy népszerűségnek örvendő településsé vált, köszönhetően a hátizsákos turistáknak. A hegyek közelségét kihasználva remek kiinduló pont, hogy a környékbeli hegyi törzseket meglátogassuk. A városon kívül elefánttáborok, gyógyfürdők és számtalan fürdésre alkalmas vízesés található. Kedvelt látványosság még a környéken a Pai Kanyon és az ott található Második Világháborús Memorial-híd.

Sukhothai

Népszerű hely az országba látogatók körében, az egykori 13. századi főváros. Még ma is láthatóak az építészeti struktúrák és emlékek, melyeket a Sukhothai Történeti Park őriz. A parkot több zónára osztották, így külön láthatóak a Buddha szobrok, illetve a templomokból maradt lenyűgöző stukkók. A közelben található nemzeti parkok (Sri Satchanalai Nemzeti Park és Ramkhamhaeng Nemzeti Park) a természet szeretők körben örvendenek nagy népszerűségnek, így mindenképpen érdemes ellátogatni Sukhothaiba.

Phanom Rung

Kiemelkedő építészeti remekmű vár bennünket északkelet Thaiföldön. Phanom Rung egy hindu szentély komplexum, mely egy kialudt vulkán tetejére épült. A Khmer Birodalom ideje alatt, mely a 8-13. század között élte a fénykorát számtalan szentély létesült ezen a területen, mind azzal a céllal, hogy a hindu istenséget Shivát dicsőítse. A templom környezetét gyönyörű fahidak, faragványok, kertek és más művészeti elemek is díszítik. Nang Rongból motoros taxival vagy busszal érhető el, ez a pompás látványosság.

Khao Sok Nemzeti Park

Dél-Thaiföldön a Surat Thani tartományban fekszik az ország legszebb nemzeti parkja. Kiterjedt dzsungel erdők, folyók és tavak, mészkő karsztok és nem mellékesen fantasztikusan gazdag növény és –állatvilág jellemzi az ország „kincses ládikóját”. A park menedékül szolgál a védett és vadon élő állatfajtáknak, mint pl. az ázsiai elefánt, vaddisznó, medve, különböző majomfajták –gibbonok vagy éppen a disznó farkú makákóknak. Az egzotikus növények, mint a raffelsia virág januárban és februárban pompás színbe borítja az erdőt, érdemes ebben az időszakban felkeresni a parkot.

Ayuthaya

A Chao Phraya folyóvölgye rejti az 1350-ben, I. Ramathibodi sziámi király által alapított várost. A „Kelet Velencéjeként” is emlegetett egykori főváros méltán került föl az Unesco Világörökségek listájára. A burmai seregek által 1767-ben meghódított birodalom romjai remek állapotban maradtak fönn az utókornak. Bangkoktól mindössze 80 kilométerre található, így egy könnyebb kirándulást mindenképpen érdemes tennünk Ayuthayaba.

Kanchanaburi

Nyugat-Thaiföldön található a ragyogó környezeti adottságokkal és gyönyörű tájjal rendelkező városka. Gyanítjuk, sokan látták a Híd a Kwai folyón című nagysikerű filmet, melynek alapötletét a város szomorú története ihlette. A Második Világháború folyamán Kanchanaburi japán katonák ellenőrzése alá került, akik kényszerítették a hadifoglyaikat a hírhedt Thaiföld-Burma vasútvonal építésére. A munkálatok alatt több ezer munkás és fogoly halt bele az „őrült” vonalvezetésű vasút építésébe. A turisták körben nagy népszerűségnek örvendő híd a mai napig látogatható.

Phuket

Évszázadokkal ezelőtt még fontos kereskedelmi központ volt, mára azonban Bangkok mellett Thaiföld másik fő turisztikai attrakciója. A festői strandok szinte mágnesként vonzzák a pihenésre vágyókat. Álomnyaralásunk méltó helyszíne lehet a kék lagúnáival, pálmafáival és fehér homokos strandjaival a sziget. A pezsgő éjszakai élet mellett, a bevásárló negyedik is virágoznak Phuketen így garantáltan mindenki örömét leli ebben a „földi paradicsomban”.

Chiang Mai

Fantasztikus hegyek ölelik körbe az északi országrészben elterülő települést. A túrázók igazi paradicsoma, innen ugyanis könnyen elérhetőek a hegyi törzsek és a számtalan kalandos hegyvidéki kirándulás is. Ennek ellenére kulturálisan nagy jelentőséggel bír Chiang Mai, ugyanis a történelmi és a modern thai építészet, ragyogó egyensúlyban található meg a városban. A kézműves vásárok és az ”Elephant Natur Park”, ahol etetni és fürdeni is van lehetőségünk az állatokkal, hatalmas élményt nyújt, mely kihagyhatatlan a thaiföldi nyaralásunk alatt.

Bangkok

Thaiföld fővárosa messze a legnagyobb város az országban. A nyüzsgő metropolisz enyhe kifejezés rá. Nagyszerű kontrasztot állítanak a magas toronyházak, csillogó paloták vagy éppen a pezsgő éjszakai élet, melyeknek jól látható ellentétei -az ősi templomok, az úszópiacok vagy a tradicionális kis utcácskák. A kép mégis egységes, így pompás érzés Bangkok zsibogó utcáin sétálni, mert a beton rengeteg közepette is zöld parkok, festői csatornák és virágzó trópusi növények jellemzik a thai fővárost.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!