Thaiföld legszebb szigetei

Budavár Tours

Thaiföld közkedvelt célpont a téli hónapokban a magyar turisták körében. A hazai zord időjárást magunk mögött hagyva, várnak bennünket a csodás Andamán-tengeren és a Sziámi-öbölben fekvő Délkelet-Ázsiai szigetek. A legszebb szigeteket szedtük egy csokorba, melyek számtalan lehetőséget kínálnak a pihenésre, sportolásra vagy éppen lelki feltöltődésre.

 

 

Ko Lipe

Az ország dél-nyugati részén található ez a csodás kis szigetecske, melyet közel 500 tengeri cigány népesített be, akik a Krabi tartományból származnak. Magukat csáo lének nevezik, így az angolból származó sea gipsy kifejezés inkább csak a nomád életformájukra vezethető vissza. A kis sziget déli oldalán korallzátonyok és néhány parti barlang is található. Hat Pattaya a szebbik homokos part a szigeten található három fő strand közül.

Ko Lanta

52 kis szigetből álló szigetcsoport, Krabi tartományban. A legnagyobb szigetről kapta az elnevezést, melyet Ko Lanta Yai-nak is neveznek. A tájat korallal szegélyezett partszakaszok, mangrove erdők és az égbe szökellő hegyek jellemzik. A régió egyik fontos célpontja a snorkeling és búvárkodás szerelmeseinek, akik bepillantást nyerhetnek az óceán különleges élővilágába (pl. kiváló manta rája megfigyelőhely Ko Lanta). A part menti kókuszligetekben épült bungalók, igazi álomnyaralást biztosítanak az ide látogatóknak.

Ko Samet

Az ország legjobb homokos partjainak egy része Ko Sameten található. Népszerűségét növeli, hogy Bangkokból könnyen elérhető. A sziget nagyobbik része nemzeti park részét képezni, ennek ellenére a fehér homokos tengerparton remekül kiépített infrastruktúra fogad bennünket. Decemberben és januárban remek hullámok jellemzik a vizeket a szörfösök legnagyobb örömére.

Ko Tarutao

Bámulatos természeti látnivalók jellemzik a szigetet: vízesések, barlangok, patakok, homokpartok és védett növényvilág. Az 51 szigetből álló Ko Tarutau Tengeri Nemzeti Park a legnagyobb szigetről kapta a nevét (Ko Tarutao), mely 5 kilométerre fekszik a malajziai határtól. Állandó lakosságát a Királyi Erdészeti Hivatal alkalmazottai teszik ki, ezzel is biztosítva a nemzeti park érintetlenségét. Pazar állatvilágára jellemzőek a különleges fajok, mint pl. a hulmán, a kanacsil vagy a rákászmakákó. A környező vizekben delfinek, bálnák és négyfajta tengeri teknős él, a gazdag halállomány mellett.

Ko Samui

Az egyik leglátogatottabb sziget Thaiföldön. Saját repülőtere napi több járatot fogad a környező nemzetközi repülőterekről, így könnyen megközelíthető. A sziget az elmúlt években dinamikus fejlődésnek indult, a szállodák minősége rohamosan fejlődött. Ko Samui sajátos konyhaművészettel rendelkezik a kókuszdió jegyében, köszönhetően a csáo szamuj őslakosoknak.

Ko Phangan

Az egyik leghangulatosabb sziget az országban. Nagy népszerűségnek örvend a hátizsákosok körében. Az elhagyatottabb tengerpartok és a fantasztikus természeti kincsek szerelmesei biztosan megtalálják a számításaikat. A repülőtér hiánya és a kevés aszfaltozott út konzerválja az érintetlenséget. A szigeten számos gyógyfürdő és meditációs központ vár bennünket a kis buddhista templomok mellett. Az elektronikus zene szerelmesei körében oly népszerű Full Moon Party-kat is itt rendezik.

Phuket

Évszázadokkal ezelőtt még fontos kereskedelmi központ volt, mára azonban Bangkok mellett Thaiföld másik fő turisztikai attrakciója. A festői strandok szinte mágnesként vonzzák a pihenésre vágyókat. A pezsgő éjszakai élet mellett a bevásárló negyedik is virágoznak a szigeten.

Ko Chang

A kambodzsai határ közelében található, az ország harmadik legnagyobb szigete. A Ko Chang Tengeri Park szigetcsoport, azonban a legnagyobb Thaiföldön. A hegyvidéki szigetként ismert Ko Changot a fantasztikus vízesések, a virágzó korallzátonyok, esőerdők és a pompás hosszú fehér homokos strandok jellemzik. Az elmúlt 10 évben rohamosan fejlődött a térség, de még mindig kevesebb turista látogatja, mint Phuketet és Ko Samuit.

Ko Tao

Egyre népszerűbb az országba érkező turisták körében Ko Tao. Kiváló rekreációs központokkal rendelkezik a sziget. A kezdő búvárok is általában a sziget körüli vizeket választják első komolyabb merülésükhöz, mellettük a sziklamászók és a túrázók kedvelt célpontja Ko Tao. A halállomány gazdagsága miatt a sporthorgászok egyre nagyobb számban látogatják az itteni vizeket, abban reménykedve, hogy marlin, sügér vagy barracuda akad a horgukra.

Ko Phi Phi

Az egyik legvarázslatosabb kis szigetcsoport a Krabi tartományban. Festői hegyek és fantasztikus fehér homokos tengerpartok jellemzik leginkább a szigetet, mely jó kontrasztot állít a smaragdzöld tenger színével. A 2004-es szökőárnak mára semmilyen nyoma sem maradt a szigeten. A számtalan film helyszínéül szolgált Phi Phi méltán lehet álomnyaralásunk ékköve!

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!