Geiranger, a legszebb norvég fjord

Budavár Tours

A Geiranger az egyik legszebb norvég fjord. Mesébe illik a hófedte hegycsúcsaival, vad vízeséseivel, zöld erdeivel és mélykék vizével. More og Romsdal megyében található Észak-Norvégiában, Trondheimtól kb. 350 km-re délnyugatra. A fjord Norvégia egyik legtöbbet látogatott turistalátványosssága, 2005-ben az Unesco Világörökség részévé nyilvánították. A fjord végében fekszik Geiranger városkája, itt folyik bele a Geirangelva folyó is. 


Látnivalók

Ha csak gyönyörködni akarunk a fjordban és a környező hegyekben, a legegyszerűbb, ha sétahajóval nézzük meg a 15 km-es tengeröblöt.

 

Ornesvingen kilátó

Az Ornevegen, vagyis a Sas-út bejárása gyönyörű kirándulás. Az Eidsdal és Geiranger között vezető út egész évben járható autóval és 11 hajtűkanyarral 620 méteres magasságba vezet fel. Leglátványosabb pontja az Ornesvingen kilátópont.

 

Geiranger fjord Központ

A Geiranger fjord Központban a fjord történetéről, kialakulásáról, élővilágáról és az emberek életéről kapunk érdekes információkat. Egy látványos multi média show keretében bepillantást kapunk, hogyan néz ki a fjord az év mind a négy évszakában.

 

Túrázás

Ha testközelből szeretnénk átélni a fjord mindennapjait, akkor mindenképpen a gyalogos módját válasszuk a felfedezésnek. Azt valljuk, a világot gyalogos sebességével lehet a legjobban megismerni, ez nincs másként itt sem. Számos jelzett túraösvény között választhatunk, rövidebb és hosszabb napi túrákat is tehetünk, mindehhez jó minőségű térképek állnak rendelkezésünkre.

 

Kajakozás

A fjordhoz legközelebb talán akkor kerülünk, ha kajakkal vágunk neki mélykék vizének. Így testközelből láthatjuk a fjordba beömlő számtalan vízesést. Kajakok kölcsönzésére szinte az összes part melletti településen van lehetőségünk. 

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!