Quito 10 legszebb látványossága, II. rész

Budavár Tours

A XVI. századi spanyol hódítók alapították egy ókori Inka város helyén. Ecuador fővárosa az amerikai kontinens legnagyobb és legtisztábban megmaradt történelmi központjával büszkélkedhet. Az európai és belföldi építészeti stílusok összhangjának keveréke jellemzi a várost, tucatnyi templom, múzeum és gyarmati kastély övezi a macskaköves utcákat. Quito városában számos modern látnivaló található, beleértve az éjszakai klubokat, trendi éttermeket és butikokat. Quito számos parkja és piaca festői környezetet biztosít, amely igazán pihentető egy idelátogatás során!

 

 

TeleferiQo-gondola  

A közelmúltban elkészült TeleferiQo-felvonón a város központjától a Guagua Pichincha vulkán keleti oldalán  lévő Cruz Loma-hegy csúcsáig lehet elmenni. A gondolaút bejárata az új VulQano Szórakoztató parkon belül található, amely egy külön turisztikai célpont. A felvonón való utazás előtt érdemes biztosnak lenni abban, hogy a nagy magasságot a látogató jól viseli, hiszen a hat személyszállító gondola mindössze 10 perc alatt 1100 métert emelkedik. A csúcson található egy kávézó, ahol lehet pihenni és visszanyerni a bátorságot. Érdemes néhány meleg ruhát felvenni, hogy kényelmesen lehessen élvezni a csúcson a város lélegzetelállító panorámáját.  

El Panecillo-hegy  

Quito dombos terei festői kilátást nyújtanak minden alkalommal, de az igazán panorámás kilátásért mindenképpen érdemes ellátogatni az El Panecillo-hoz.  Az El Panecillo-hegy nevét a spanyol kenyérről kapta, a hegy a város dél-középső részén helyezkedik el, és minden oldalról panorámás kilátást nyújt. Bár fel lehet az El Panecillo-hegy tetejére mászni, a legtöbb látogató mégis előnyben részesíti a taxit. Szűz Mária nagy szobra díszíti a hegycsúcsot, amely 7000 alumíniumdarabból készült, a szobor angyalszárnyakkal való ábrázolása figyelemre méltó! Ez a fajta ábrázolás népszerű az Északi-Andokban.  

Fő tér (Plaza Grande)  

El lehet tölteni egy egész napot a főtéren, és még mindig lesz olyan látnivaló, amit ez a történelmi tér kínál. Az 1600-as évektől kezdve a királyok, diktátorok és elnökök irányították az országot a Plaza Grande melletti épületekből. A látogatók megtekinthetik a Carondelet elnöki palotát, amelyet múzeummá alakítottak, vagy a XVI. századi Quito Katedrálist, Ecuador legrégebbi katolikus templomát. Az Érseki Palota és a Főtéren lévő Hotel Plaza Grande a nyilvánosság számára is nyitva áll. A tér közepén található a Heroes de la Independencia, egy emlékmű azokért, akik  a spanyolok ellen harcoltak a függetlenségért az ecuadori háborúban  

Szent Ferenc-templom  

A város egyik legrégebbi templom-együttese a Szent Ferenc-templom (San Francisco de Quito), amely az 1570-es évekből származik. Az építkezés közel 150 évében a reneszánsz, a manierista, a mudejar és a barokk építészeti stílusok befolyásolták a designt. A templom Szent Ferencről kapta a nevét, a templom viszonylag sima szerkezete kontrasztban áll a templomhajókban, a kápolnákban és oltáron használt jelentős aranyhasználattal.  A főoltáron található egy angyalszárnyú Madonna, amelyet egy quitoi művész, Bernardo de Legarda készített 1734-ben. A mellette lévő múzeumban megtekinthető a kórus, amely a XVI. századból származó, gyönyörűen megőrzött mór díszítéssel rendelkezik.  

 Jézus Társasága-templom (La Compania de Jesus-templom/Templo de la Compañía de Jesús)

 A XVI. századi hatalmas jezsuita rend gazdagságát demonstrálja az Ecuadorban található La Compania de Jesus jezsuita templom, amely az ország fővárosának legimpozánsabb temploma. Az 1605-ben alapított, 160 évig épült templom leginkább a gazdagon díszített belső tereiről ismert.  Körülbelül fél tonna aranyat használtak fel a falak, a mennyezetek és a templom 11 oltárának díszítésére. A magas főhajó minden felületét aranyozott levél, aranyozott vakolat, bonyolult mozaikok és fafaragványok fedik le. A főoltár lábánál található a Quitoban született Mariana de Jesús de Paredes, Ecuador védőszentjének síremléke.  

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!