Különös dolgok Máltán: a csodás és bizarr ’Villa Mystique’

Budavár Tours

Swieqi csendes külvárosában rejtőzik egy furcsa kis épület, amely izgalmas történeteket rejt. A Mystique-t, a hatvanas években az excentrikus Scicluna márki egy második világháborúban elpusztult épület romjaira építtette - és ez lett nagyjából Málta válasza Gaudi furcsa és csodálatos Güell parkjára. Nemsokkal megépülte után éjszakai szórakozóhely lett – akkor kapott igazán szárnyra a Mystique legendája.

 

hirdetés

 

Bedeszkázva és elhagyva a Mystique furcsa és hihetetlen építészeti megoldásokat és dizájnt rejteget. Az épületből lenyűgöző kilátás nyílik Paceville-ig, sőt egészen a tengerig. Az épületet körül ölelve, még egy kis “erdő" is hozzájárul a titokzatossághoz. A Mystique egy lélegzetvételnyi frissesség a modern építészet és a túltervezett városi övezetek között. Az építtető – aki maga is részt vett a kivitelezésben – leszármazottai szerint az építmény nem lakhatási céllal épületként, sokkal inkább művészeti alkotásként jött létre.

 

 

Az építmény sajnos továbbra sem látogatható, de Maltatina írásában és videójában romos pompájában megcsodálható, számos érdekesség megtudható a különös műalkotásról, mely sokak fantáziáját megmozgatja mind a mai napig.

Többet szeretnél tudni a Mystique-ről? Katt ide! (angol nyelvű)

 

 

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!