Máltán (is) forgatták az Apple TV+ idén bemutatásra kerülő “Alapítvány” c. sci-fi sorozátnak első évadát

Budavár Tours

Vízi világként jelenik meg Málta Asimov Alapítványában, az Apple TV+ új, epikus Sci-Fi sorozatában

 

 

Málta idegen vízi világgá alakul át Isaac Asimov legendás tudományos fantasztikus regényének, az Alapítványnak legújabb Apple TV produkciójában. 2020-ban megkezdték a várva várt sorozat gyártását a Máltai Filmstúdióban. A készítők felhasználják a sziget hatalmas víztartályait, de a sziget számos más helyszínén is, többek között Manoel erődben is forgatnak.

 

Málta egyedülálló létesítményeinek használata mellett az Apple TV-sorozat ötletgazdái, David Goyer író és Michael Malone producer egy interjúban elmondták, hogy a sziget valójában vízi világként fog megjelenni az Alapítvány univerzumában. „Málta mindig része volt a tervnek.Van vízi bolygónk, Máltán pedig óriási víztartályok állnak rendelkezésre - a világon nem sok ilyen van.” – mondta Goyer. "A sorozat egyik fő motívuma sok vízi jelenettel kapcsolatos, és mindig Máltára gondoltunk, mint elsődleges forgatási helyszínünk" – tette hozzá Malone.

 

 

Csakúgy, mint a legtöbb produkció esetében 2020-ban, az Alapítvány forgatását a koronavírus-járvány következtében számos hónapra le kellett állítani. A példátlan körülmények azonban azt eredményezték, hogy Málta végül nagyobb szerepet kapott a sorozat megalkotásában. "Úgy döntöttünk, hogy kibővítjük Málta szerepét, és az itt található további helyszínek bevonásával egy másik Alapítvány világot is Máltán keltünk életre" - mondta Goyer.

 

 

Az Alapítvány egy tudományos fantasztikus regény – amelyet Isaac Asimov írt az 1950-es években –, azon száműzöttek krónikája, akik felfedezik, hogy egyetlen módon tudják megmenteni a Galaktikus Birodalmat a pusztulástól, ha dacolnak vele. A regénysorozatot a tudományos-fantasztikus műfaj úttörőjeként tartják számon, és 1966-ban elnyerte a „Minden idők legjobb sorozata” elismerést. Ez volt a Star Wars nagy sikerű filmjeinek és más későbbi Sci-Fi anyagoknak is a fő inspirációs forrása.

 

hirdetés

 

"Azt hiszem, a sci-fi műfaj ismét reneszánszát éli" - folytatta Goyer. „Jellemzően arra, hogy mi történik nehéz időkben, az emberek a kikapcsolódás egy formáját keresik. Látjuk az online streaming megjelenését is. A közönség megváltoztatja a történetek fogyasztásának módjait is.A Trónok harca volt az első az ilyen óriási, regényszerű műsorok között.” Az HBO Trónok harca című slágersorozatának első évadát, illetve annak részeit is Máltán forgatták, felhasználva a sziget zord tájait számos ikonikus jelenet háttereként. „Tapasztalataink itt Máltán hibátlanok voltak. A gyártás eredményessége is kimagasló. Nem volt egyetlen késésünk, egyetlen plusz leállásunk sem a koronavírus akadályai miatt”- mondta Goyer.

 

 

Ez az első alkalom, hogy az Apple TV műsort készít Máltán.Nagyon sok munkahelyet teremtett a helyi filmipar számára. A sajtótájékoztatón Johann Grech filmbiztos az Alapítvány sikerét annak az ellenálló képességnek tulajdonította, amelyet Málta a világjárvány során mutatott.  „Még egyszer megmutattuk.

 

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!