Alaszka 10 legszebb helye, II. rész

Budavár Tours

Habár Alaszka fizikailag elkülönül az Egyesült Államok többi részétől, hozzá tartozik, és az ország egyik legszebb és legbűvösebb része. Ez a területi elkülönülés még inkább hozzájárul az Egyesült Államok 49. tagállamának szépségéhez és misztériumához, így vonzó menekülési helyet biztosít a bátor utazóknak és a természet szerelmeseinek. Az olyan nagyvárosokban, mint Anchorage, érdemes felfedezni és megtekinteni a természetes látnivalókat és látványosságokat - amely miatt Alaszkát nagyon szeretik. Egy alaszkai kirándulás esetén az alábbiakban felsorolt gyönyörű látványosságokat érdemes meglátogatni.

 

 

Juneau  

Alaszka fővárosa Juneau, amely a környékbeli hajóutak fő kikötője a térségben. Az Alaszkai Állami Múzeumnak az Alaszkai Állam Parlamenti épületének és a hihetetlenül nyugodt Szent Teréz-kápolnának és szentélynek is otthont ad. A Mount Roberts hegyi felvonóval a hegycsúcsra jutva  a város csodálatos panorámája tárul a látogatók elé, a csúcsról a városba vezető számos hegyi túraútvonal egyikén le lehet ereszkedni, és gyönyörködni a városra néző tájban. Juneau számos sörfőzdének is otthont ad, és több cég kínál sörfőzdés kirándulást, hogy a hideg napokat kicsit élvezetesebbé tegye. Front-sétányon gyalogolva számos kiváló ajándékbolt és helyi étterem várja a látogatókat, ahol a regionális konyha kínálata is megízlelhető.  

Mendenhall-gleccser  

Egy rövid autóútra Juneau városától található a Mendenhall-gleccser, egy hatalmas gleccser, amely elkülönül a szomszédos tótól. Számos különböző módja van a gleccser felfedezésének, egy egyszerű hajóval ingázással közelről megtekintve, vagy helikopterrel, amelyről jobban megítélhető a gleccser valódi mérete. Azoknak, akik kipróbálják magukat a Mendenhall gleccser nyugati pályáján (nehéz terep), hihetetlen lehetőséget kapnak a fotózáshoz! Érdemes meglátogatni a Mendenhall gleccser látogatóközpontba is, ahol megtekinthetők a gleccserrel kapcsolatos kiállítások, valamint számos kilátó és információs pontok.    

Kenai Fjords Nemzeti Park  

A Kenai Fjordok Nemzeti Park meglátogatása  olyan érzés, mintha a jégkorszakba visszaléptünk volna! Gleccserek és jégtakarók találhatóak itt, amelyek az óceán széléhez érve drámai és felejthetetlen élményt nyújtanak. A park felét egész évben jég borítja, továbbá találhatóak itt mély fjordok is, amelyek a gleccser vájta völgyekben alakultak ki. Ezek a fjordok ideálisak a sok vízi vadon élő állatnak, és könnyedén megfigyelhetik az idelátogatók a vándorló bálnákat, valamint a madarakat, amelyek táplálkozás során lecsapnak a halakra a vízben. A jeges körülmények miatt sok látogató megy el a Kenai Fjordok Nemzeti Parkba és vesz rész szervezett, egy napos túrán, azonban nem árt tudni, hogy a parkban korlátozott számú szálláslehetőség áll rendelkezésre.  

Katmai Nemzeti Park  

Délnyugat-Alaszkában található a Katmai Nemzeti Park, amely egy  festői „menekülő hely”, közel Homer és Kodiak szigetéhez. A park közepén található a Tízezer Füst Völgye, amely egy hatalmas hamutömeg, ami a Novarupta vulkán 1912-es kitörése után maradt. A Katmai Nemzeti Parkban is csodálatos lehetőségek nyílnak arra, hogy közel kerüljenek az idelátogatók a helyi vadvilághoz. Lehetőség van  helyi lazaccal táplálkozó barna medvéket látni. A horgászat népszerű időtöltés a parkban a szivárványos pisztráng és a lazac bőségének köszönhetően.  

Denali Nemzeti Park  

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb hely Alaszkában a Denali Nemzeti Park. A McKinley-csúcs, az ország legmagasabb hegyének ikonikus és toronymagas csúcsa. A Denali Nemzeti Park védett vad terület, ahol minden vadon élő állat látható: a helyszínen medvék, jávorszarvasok, farkasok és még sok más állat sétál át a Savage folyón keresztül. Megcsodálható a Csoda-tó (Wonder Lake), de lehet túrázni a Polychrome Pass hágón keresztül is. A túra, a vadvízi evezés és a kemping a park felfedezésének kedvelt módja, de klímás, buszos túrák is rendelkezésre állnak, amelyekkel biztonságosabban és kényelmesebben is fel lehet fedezni a parkot. A Denali Látogatóközpontból rövid, erdőőr által vezetett sétákon is részt lehet venni, ahol tájékoztató és oktatási célú tárgyakkal is találkozhatnak az idelátogatók.  

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!