A legszebb korallszigetek a világon, I. rész

Budavár Tours

Kevés új utazási élmény nyújtja azt a színvonalas, és félelmetes érzést, mint amit valaki akkor érez, amikor alámerül egy trópusi vízben és felfedez egy teljesen más világot. Ez egy elképesztően színes nyüzsgő világ, amely szépsége mellett erőt és méltóságot hordoz magában. Érdemes tehát felcsatolni az uszonyokat, felvenni a búvárszemüveget, és fedezni a világ legszebb zátonyait.

 

 

Ándrosz sziget  

Ándrosz, a Bahamák legnagyobb szigete, otthont ad a világ harmadik legnagyobb zátonyának. Több mint 230 km hosszú, a zátony sok lehetőséget kínál a tenger alatti élet megfigyelésére. A zátony partja csendes, nyugodt és nem túl mélynek számít (kb. 2,5 méter). Tökéletes a kezdő búvárok számára. A zátony óceán felöli oldala minden, csak nem szelíd, így ott csak magabiztos, profi búvároknak érdemes kísérletet tenni.  

Raja Ampat (Négy Király)  

Az Új-Guinea szigetének északnyugati pontján elhelyezkedő Raja Ampat (A négy király) egy zárt szigetcsoport, amely több mint 1500 kis szigetet és homokzátonyt alkot. A Conservation International szerint, a tengeri felmérések alapján a Raja Ampat-szigetek körül a legnagyobb a tengeri élet sokfélesége a Földön. A tengeri élővilág megdöbbentő bősége részben a hihetetlenül alacsony népsűrűségnek köszönhető.  

Kis-Kajmán sziget  

A Kis-Kajmán sziget egy kis sziget, amely vitathatatlanul a világ legjobb merülő helyeinek ad otthont, mint például a Bloody-öböl vagy a Jackson-csúcs. A körülbelül 50 különleges merülési helyszínén az deérkező búvároknak olyan élményekben lehet részük, amelyet máshol nehéz megtalálni. Ez a sziget tengeri tollak, korallkertek és sok fajta trópusi hal látványát kínálja.  

Taveuni-sziget  

A Taveuni, a Fidzsi-lánc harmadik legnagyobb szigete. A szigetet sokszor „Kert-sziget"-nek is nevezik, mivel gazdag virág- és növényvilága van, de a méltán kapta nevét a vizek alatt lévő figyelemre méltó, színes élővilága miatt is. Taveuni otthont ad a csodálatos Szivárvány-zátonynak, amely kiváló búvárkodási és merülési lehetőségeiről híres. A zátony fehér, fénylő korallból áll, és lehetőséget nyújt a kék-szalag angolnák, a barrakudák és fehér cölöpcápák és a leopárdcápák megfigyelésére.  

Boracay-sziget  

Boracay  315 km-re Manilától délre található. Boracay egy trópusi sziget, hosszú fehér homokos strandokkal, amelyek méltó riválisai a szomszédos Thaiföld, Malajzia és Indonézia legjobb strandjainak. Közel két tucat merülőhely található Boracay északi és déli végén. A Camia-hajóroncs például egy mesterséges zátony, amely érdekes látványosságot és nagyszámú hal látványát kínálja. A Yapak két fala a sziget legizgalmasabb merülési helyeinek számítanak, de a háborgó vizek és az erős áramlatok miatt csak a tapasztaltaknak ajánlott.  

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!