Ausztrália 10 legszebb szigete, II. rész

Budavár Tours

Az óceánokkal, tengerekkel körülvett Ausztrália több, mint 8000 szigetből áll a tengeri határain belül. Ezek között a szigetek között találhatóak olyan nagy méretű területek is, mint Tasmánia (Írországhoz hasonló), de olyan kicsi sziklás szigetecskék is, melyek a magas dagályban eltűnnek a vízben. A világ túlsó végén található számos sziget népszerű üdülőhely, amely vonzza a látogatókat a világ minden tájáról. Ausztrália szigetei a különböző geológiai jellemzőiknek, növény- és állatvilágának köszönhetően tele vannak meglepetésekkel is.

 

 

Lord Howe sziget  

Félhold alakú a Lord Howe-sziget, egy távoli trópusi sziget Ausztrália és Új-Zéland között. 1833-ig felfedezetlen volt, így a szigetet többnyire elkerülte a modern fejlődés. Napjainkban mindössze 400 turista látogathatja egy időben a szigetcsoport korallzátonyát egyszerre. Számos előkelő üdülőhelyet kínál kényeztető lehetőségekkel azok számára, akik idelátogatnak a szigetre.  A kristálytiszta vizek teszik a Lord Howe-szigetet tökéletessé az úszáshoz, a merüléshez  és a búvárkodáshoz, és a szigeten fészkelő madarak nagy száma minden látogatót lelkes madárfigyelővé változtat. A bátor kalandorok felmászhatnak a sziget csúcsára, a Gower hegyre, és megcsodálhatják ennek a védett paradicsomi helynek a szépségét.  

Kenguru-sziget  

Ausztrália harmadik legnagyobb szigete, a Kenguru-sziget tökéletes hely az ország vadon élő állatainak megtekintéséhez. A sziget több mint egyharmada nemzeti park, ahol több ezer törpe kenguru, koala és kenguruk mozog szabadon. A pingvinektől, a medvefókákig és az oroszlánfókákig a sziget bővelkedik élőlényekkel. A szél alakította sziklák és a látványos sziklaalakzatok miatt a sziget tájképe szintén nagyon látványos. A világos, jelzett sétautak vezetnek át az eukaliptusz (cukor-gumifa) erdőkön és a Mallee-típusú eukaliptusz cserjéseken át az érdes partra. Könnyebben megközelíthető a Dél-ausztráliai Adelaide-ből, a Kenguru-szigetet egy kihagyhatatlan látványosság, amelyet semmiképpen nem szabad kihagyni a természet kedvelőinek.    

Fraser-sziget  

Ausztráliában, Queensland partja mentén található a Fraser-sziget, amely a világ legnagyobb homokszigete. Több százezer évig az óceáni áramlatok homokot raktak le a napsütötte partjain. A sziget azonban nem sivatag. A Fraser-szigetet buja, ősi esőerdőkkel, édesvízi tavakkal és vizes élőhelyekkel teli táj jellemzi. Találhatóak a szigeten óriás homokdűnék is, amelyeket érdemes felfedezni, továbbá hosszú homokos strandok, ahol jól lehet kikapcsolódni. Az állatvilága is nagyon változatos és bőséges. A Fraser-sziget híres az itt élő dingó lakosságáról továbbá ez a világ egyik legkiválóbb helyszíne a Hosszúszárnyú bálnák (Púpos bálna) megtekintéséhez. A védett, Great Sandy Nemzeti Park részeként a Fraser-sziget egy igazi környezeti érték!    

Whitsunday-szigetek  

Évmilliókkal ezelőtt kitört vulkánok maradványai találhatóak a Whitsunday-szigeteken, amely Ausztrália egyik legszebb tájával büszkélkedhet.  Queensland és a Nagy Koral Zátony között helyezkednek el, ezek a nagyrészt lakatlan szigetek népszerű kikötőhelyek a merülés a búvárkodás és a vitorlázás szerelmesei számára. A buja esőerdők és a képeslapszerű, tökéletes strandjaik vonzzák a természetkedvelőket is. Napimádók számára a Whitehaven-tengerpart a Whitsunday-szigetcsoportot alkotó 74 sziget legfőbb látványossága. A szilícium-dioxidból álló fényes, fehér homok nem tartja meg a meleget, így mezítlábas sétákra is érdemes elmenni a tengerpart mentén. Az Airlie-tengerpartról vagy a Hamilton-sziget üdülőhelyéről hajókirándulásra van lehetőség a Whitsundays-szigetekre.  

Tasmánia  

Több, mint 500 000 ember lakik  Tasmániában, így  a legnépesebb, valamint a legnagyobb ausztrál szigetnek számít. Tasmánia fővárosában, Hobartban fellelhető György korabeli építészettől a viharos esőerdőkig és fehér homokos strandokig számos kulturális és természetes látnivaló található ebben a szigetállamban. Launceston tele van történelmi gyarmati kúriákkal. Port Arthur bepillantást enged Ausztrália büntető-kolónia múltjára. Tasmánia 19 nemzeti parkja a világ legszebb látványosságai közül a legszebb természeti szépségeket mutatja be az idelátogatóknak. Mindezek felett, a sziget kedvező mikroklímái miatt Tasmánia minden évszakban kiváló helyszínt nyújt egy látogatáshoz!  

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!