A kubai szivar hazája - a Viñales-völgy

Budavár Tours

Kuba és a szivar közé nyugodt szívvel tehetünk egyenlőségjelet. Az 1999 óta az Unesco világörökség részét képező Viñales völgyben nagyszerű betekintést nyerhetünk a kubai dohányültetvények világába.


Kalandnyaralásunk során itt élő barátunkat látogatjuk meg, aki elkalauzol bennünket birtokán. Legutóbbi látogatásunk novemberre esett, mikor a dohánypalántákat elültették.

Természetesen, a szárítóban találkozhattunk dohány levelekkel, illetve a szivar sodrását is saját szemünkkel tekinthettük meg. 

A szivar igazán csak a kormánynak nagy üzlet, ugyanis a mai napig rögzített áron kötelesek a kisgazdaságok felvásárlásra bocsájtani a dohányleveleket. Így az ültetvényeken nem csak dohányt, hanem kávét, banánt és különböző haszonnövényeket is termesztenek.

Teszik mindezt a legnagyobb boldogságban és a legnagyobb nyugalomban. A völgy különleges éghajlata és a talaj összetevőinek köszönhetően a legjobb termést (mely novembertől februárig tart) Vinales körzete biztosítja a kubai szivarok számára. Barátunk szívesen mesél az életéről, s egy kávé erejéig még a házába is meginvitál bennünket, ha arra járunk

Csatlakozz hozzánk és éld át személyesen is Kuba varázslatos világát: jelentkezés.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!