Ko Phi Phi legjobb strandja, II. rész

Budavár Tours

Ko Phi Phi-t tartják az egyik leggyönyörűbb szigetnek Thaiföldön. Találhatók itt mészkőszirtek, barlangok és a hosszú, fehér homokos strandok. Bár gyakran nevezik egy szigetnek, Ko Phi Phi valójában egy kis szigetcsoport. Ko Phi Phi Don, a legnagyobb szigete a szigetcsoportnak, és ez az egyetlen sziget, amelynek állandó lakossága van, míg a legkisebb Ko Phi Phi Leh arról híres, hogy a 2000-es években egy film,  A part forgatás helyszíne volt, melynek főszereplője Leonardo di Caprio. A legtöbb fejlesztés Phi Phi Don szigeten Ton Sai faluban és környékén történt, amely egy alacsony, homokos földnyelven található, ami két dombos sarkantyúhoz kapcsolódik és felöleli a sziget többi részét. Vannak más, csendesebb üdülőhelyek a strandoktól - első rész - távolabb. Szinte nincsenek gépjárművek a szigeten, így vagy gyalog, vagy kerékpárral lehet közlekedni, de kizárólag Ton Sai-on a legtöbb hely egy tíz perces sétával elérhető. A strandok között Longtail-csónakkokkal lehet közlekedni.

 

Long Beach

A tengerparti szakaszról nagyszerű kilátás nyílik a Dél-nyugatra fekvő Phi Phi Leh szigetre. A tengerpart körülbelül öt perces longtail-hajóútra található Tonsai falutól. Van arra is lehetőség, hogy az idelátogató napközben a faluba gyalog eljusson, azonban az utazás során a tengerpartok között sziklákon vagy akár a dzsungel ösvényein kell átsétálni. A szállások szinte kizárólag bungalókból állnak, amelyek közül néhány magas színvonalú szálláshelyhez tartozik, míg sok közülük alap bungaló.

Bamboo Island

A Bambusz-sziget (vagy Ko Pai) egy kis, lapos sziget, amely mintegy 5 km-re (3 mérföld) található a Phi Phi Don-sziget északi csúcsától. A Ton Sai strandtól körülbelül 45-60 perc alatt lehet ide eljutni longtail-hajóval, a tenger állapotától függően. Az északi és keleti oldalán a szigetnek gyönyörű homokos strandok találhatóak. Egy kis bár italokkal és rágcsálnivalókkal várja a vendégeit.

Loh Dalum Bay

Tonsai faluhoz képest, Phi Phi Don-sziget másik oldalán található a Loh Dalum-öböl, amely az egyik legszebb strandja Ko Phi Phi-nek, bár nagyon zsúfolt. Az öböl a mészkősziklák által szinte teljesen zárt, tiszta smaragd vizekkel és a fehér homokos tengerparttal dicsekedhet. A tengerparti bárok látványos tűzijátékokkal invitálják a vendégeket éjszaka, ezzel lehetőséget adnak a bulizásra a korai hajnali órákig. A fürdőzés dagálykor a legkellemesebb.

Maya Bay

Az egyik legszebb strand Thaiföldön a Maya-öböl, amely egy sekély öböl a meredek mészkő hegyek gyűrűjében Koh Phi Phi Leh-en. Az öbölnek kiváló tengeri élővilága van és ezáltal a búvárok kedvenc helye. A Maya-öböl azután vált világhírűvé, hogy a 2000-es évek egyik filmjét a "The Beach"-et itt forgatták és mai napig sok turista keresi fel Koh Phi Phi-t, csak azért, hogy láthassa ezt a strandot. Bár nagyon szép, de nem igazán eldugott hely. A nap bármely időszakában több, mint 30 motorcsónak és longtail-hajó található a tengerparton, valamint nagy komphajók búvárokat és városnézőket is szállítanak ide. Mindenképpen érdemes korán reggel, vagy este 17 óra után ellátogatni ide, hogy elkerüljék a tömeget.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!