Tíz ok, hogy miért látogassunk el Máltára, II. rész

Budavár Tours

Máltáról szinte mindenki pozitív élménnyel tér haza, hiszen tökéletes hely a nyaralásra. Összegyűjtöttünk tíz okot - első rész -, amiért mi is ezt gondoljuk:

Búvárkodás

Málta tökéletes helyszíneket biztosít a víz alatti élményekhez. Legyen az beltenger, barlang, hajóroncs vagy zátony, mind különleges szépséggel bír. Málta vizeire jellemző, hogy szép tiszták, nyugodtak és melegek. A hajóroncsos búvárkodás egyik lehetősége az HMS Maori, mely 1941-ben a Bismarck, német hadihajó elsüllyesztésében játszott szerepet. De ha valami egyszerűbbet keresünk, könnyűbúvárkodásra is van lehetőség. Rengeteg turistacélpont, mint Sliema és St Julians is szép parttal rendelkezik, ahonnan könnyen kijuthatunk a mélyvízbe.

A templomok és a hipogeum

Máltán öt olyan templom található, mely az UNESCO világörökség részét képezi. Ezek közül a legkülönlegesebb Ggantijában található, mely a legidősebb szabadon álló templomként ismert. A Ħal Saflieni-i hipogeum egy földalatti temetkezési hely, melynek építése Kr.e. 4000-re tehető. Kővel vájt, egymással kapcsolatban álló termekre van osztva, melyek 3 szinten helyeződnek. A már önmagában is nagy különlegességnek számító hely emellett számtalan történelem előtti remekművet is megőrzött. Egy hatezer éves művészeti kiállítás nem mindennapi élmény, mindenképpen tekintsük meg!

Ételek, italok

A máltai konyha különlegességeit részben a tenger gyümölcsei adják. Ezeket az éttermek frissen szerzik be Marsaxlokkból, ahová azért is érdemes ellátogatni, hogy meglessük milyen egy igazi halpiac. Ha ki szeretnénk próbálni az igazi máltai ízeket, kóstoljuk meg a pastizzit, mely egy borsóval, vagy ricottával töltött péksütemény. Teljesen más ízvilág, szinte bárhol megvehetjük néhány centért. És ha már sütésről van szó, az igazi máltai kenyér is specialitásnak számít. A boruk is finom, bár az egyéb országok borvidékeihez – leginkább az olaszokhoz - való közelsége miatt veszít egy kicsit különlegességéből.

Éjszaka

St Julians és Paceville környéke egyértelműen első helyszínként szerepelnek, ha az éjszakai életről van szó. Ám Bugibba sem utolsó a sorban, főleg nyáron. Így az év minden napján, a nap 24 órájában Máltán mindenki megtalálja azt, amit keres. Itt az éjszakai élet nem csupán a hangos zenében és egy kupica sambucában teljesedik ki. Vannak nagyon ízléses helyek is, melyek lehetőséget adnak egy késő esti vacsorára, vagy egy kis italra, például Vallettában. De Mdinát is érdemes megemlíteni, ha igazán szép helyen akarunk sétálni a lámpák fényében.

És ne feledkezzünk meg Gozóról sem…

Gozónak akár egy külön top 10-es listát is lehetne állítani, de most próbáljuk összefoglalni röviden, mi az, amit adhat nekünk ez a sziget. Gyönyörű strandok, szép tájak - vagyis egy valódi gyöngyszem, mely a Máltai-szigetcsoport részét képezi. Aki Máltára utazik, feltétlenül látogasson el ide is, hiszen ennek is megvan a saját, egyedülálló szépsége.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!