Hova utazzunk Januárban?

Budavár Tours

Január talán az év legnyomasztóbb hónapja, a Karácsony és az Újév izgalmas és eseménydús napjai után a hideg idő, a sötétség és a csendesebb időszak veszi át a hatalmát felettünk. Ilyenkor a lehető legjobb döntés, ha egy kicsit kimozdulunk otthonról, és keresünk valami vidámabb és melegebb helyet a pihenéshez és kikapcsolódáshoz. De hol van meleg Januárban?- tehetjük fel a kérdést magunknak. Nos, vessünk egy pillantást néhány kitűnő úti célra, melyek az év talán leghidegebb hónapjában is kellemesen meleg időjárásukkal csalogatnak bennünket.

 

 

Mexikó

A tökéletes karibi hangulat, történelemmel és a kultúrával vegyítve igazán hívogatóvá teszi Mexikót ( Mexikó legszebb látnivaló). Átlagosan 27°C-os hőmérséklettel büszkélkedhet, ezáltal ideális választás azok számára, akik pihenésre, feltöltődésre, és lenyűgöző strandokra vágynak. Az aktív kikapcsolódás kedvelőinek az ország felfedezését javasoljuk, hiszen történelme rendkívül gazdag. Mindenképpen érdemes felkeresnünk néhányat a hihetetlen ősi Maja romok közül, mint például a Chichen Itza.
Kedvenc útjaink Mexikóba: itt.

Vörös-tenger

A Vörös-tenger ( Eilat látnivalói) üdülőhelyei közül Sharm El Sheikh és Hurghada biztosan nem fog csalódást okozni senkinek, hiszen egész évben napsütés és átlagosan 22°C vár bennünket. A tenger egész télen kellemesen meleg, ideális a búvárkodni vágyóknak hőmérséklete, és színes korallzátonyai miatt egyaránt. Ha kalandosabb pihenésre vágyunk érdemes felfedezni a Gízai piramisokat ( Egyiptom legszebb látnivalói), a sivatagot és a homokdűnéket.

Zöld-foki Köztársaság

A Karibi térségben található Zöld-fok nagyszerű téli úti cél. A hőmérséklet rendkívül kellemes, átlagosan 24°C, melyhez szikrázó napsütés párosul. A széláramlatoknak köszönhetően számos vízi sport kipróbálására van lehetőségünk. Teknős- és bálna leseken vehetünk részt, vagy feltöltődhetünk az aranyszínű homokos strandon.

Kuba

A tökéletes helyszín, Kuba ( Kuba legszebb látnivalói) karibi szigete, ha kikapcsolódásra és kellemes időre vágyunk, hiszen átlaghőmérséklete eléri a 27°C-ot. Lenyűgöző kultúrája és bája van a szigetnek, különösen a történelmi városokban, mint például Holguín, Santiago de Cuba vagy Havanna. Varadero pedig egy hihetetlenül szép félsziget, melynek strandja világhírű, barlangjai és sziklái pedig vonzzák a kalandvágyó és kíváncsi turistákat.
Kedvenc útjaink Kubába: itt.

Dominikai Köztársaság

Ha színes, karibi nyaralásra vágyunk, autentikus latin hangulattal, akkor vegyük az irányt a Dominikai Köztársaság felé, hogy megtapasztaljuk a „paradicsom” valódi ízét. Az ország egyedülállóan magas, körülbelül 29°C átlaghőmérséklettel büszkélkedhet, tájai pedig káprázatosan szépek. Sütkérezzünk a napon akár a két népszerű üdülőhely Puerto Plata vagy Punta Cana partjain, vagy kalandozzunk az országban, napunk méltó befejezését, a horizont mögött eltűnő nap csodálatos fénysugarai adják meg.
Kedvenc útjaink Dominikára: itt.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!