Izland 10 természeti látványossága, II. rész

Budavár Tours

Izland az egyik legaktívabb vulkánikus terület az egész világon. Izland népszerűsége a turizmussal együtt napról napra növekszik, jelenleg ezt az országot tartják az egyik leglenyűgözőbb helynek egész Európában. Az idelátogató felfedezheti a fantasztikus tájakat és természeti látványosságokat, mint a zord fjordok, a meleg források, valamint a gleccserek sokasága. A turizmus ebben az országban egyre virágzik: a fürdőzés a csodás kék lagúnákban és túrázás éjfélkor, napfényben vonzó lehetőség a turisták számára. Az alábbiakban - első rész -, ennek a gyönyörű országnak a leghíresebb és leglátogatottabb természeti látványosságai kerülnek bemutatásra.

 

Ha személyesen is átélnéd Izland szépséges tájait, nézd meg programunk: Kirándulás Izlandon.

 

Glymur

Izland legnagyobb vízesése, a Glymur-vízesés: méltóságteljes és gyors. A patakok vize zuhatagként folyik lefelé a feneketlen, buja mohákkal és a madárfészkekkel tarkított kanyonba. Az út ezen a területen kissé csalóka, de azok a bátor túrázok, akik meglátogatják, gyönyörködhetnek a hely magával ragadó látványában, valamint élvezhetik a táj csendes, nyugalmas hangulatát.

Gullfoss

Az Gullfoss-vízesés, vagy (Arany-vízesés) a csúcspontja és a megkoronázása a híres "Arany körútnak", amely az ország legkedveltebb egynapos kirándulása a fővárosból. Ez a hely annyira rendezettnek, hibátlannak néz ki, hogy alig lehet elhinni, hogy valós, pedig, határozottan az!

Raufarholshellir

Pontos óvintézkedések és előkészületek mellett a kirándulók gyalog bemehetnek a lávacsőbarlangokba és több, mint 3/4 mérföldet (egy kilométert) sétálhatnak a barlang homályos mélységébe, különleges jégformációkat (jég gyertyákat) és láva alakzatokat hagyva maguk mögött.

Látrabjarg

Ezek a hatalmas tengeri sziklák Izland legnyugatibb pontján találhatók (Európa legnyugatibb pontja), létük igazolja, hogy a "Föld végpontjai" a nagy ősrobbanás során jöttek létre. Az itt élő sokféle madárfaj mennyisége hihetetlen, a sarki lundát sikerült egy fotóhoz megörökíteni (fénykép).

Hornbjarg

Az ország messzi északnyugati részén található óceáni sziklákat nem lehet egyszerűen, és könnyen megközelíteni, de azoknak az utazóknak, akik idelátogatnak, a legszebb látványban lehet részük Izland partjainál. Az óceáni sziklákat éles, hullámzó gerincű szirtek jellemzik, amelyek belső felszínén a meredek hegy egy szép fennsíkba folytatódik. A szikla ellentétes oldala egy valódi 534 méter magas szirt a tenger szintje felett.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!