A 10 legcsodálatosabb úszómedence a világ körül, I. rész

Budavár Tours

A luxus üdülőhelyek értik a gyönyörű medencék varázsát. Tudják, hogy egy szép vízfelület csodálatos kilátással képes olyan vendégeket csalogatni, akik különleges nyaralást keresnek. A következő helyek csodálatos úszómedencéi a leglátványosabbak a világon.

 

 

A tartály

A Las Vegas-i Golden Nugget hotelben található az egyik legkülönlegesebb medence a világon. A „tartály”-ként ismert úszómedencében három zárt csúszda szállítja biztonságosan keresztül a vendégeket egy hatalmas cápa-medencén. A több, mint 750 000 literes tartály hozzávetőlegesen 300 tengeri élőlénynek ad otthont, köztük számos ijesztő cápának és rájának. Azok a vendégek, akik nem kedvelik a csúszdákat, az alsó szinten egy medencében, amit körülvesz a tartály, úszhatnak a cápák mellett. A tartály továbbá kínál vízesésekkel gazdagított élménymedencéket és 15 privát pihenőkabint.

A Perivolas Hotel „végtelen” medencéje

A Perivolas Hotel Santoriniben, Görögországban található, egy magas szikla tetején, ahonnan a feszített víztükrű medencéből lenyűgöző kilátás tárul elénk az Égei-tengerre. Az elegáns medence körül álló épületeket úgy tervezték, hogy keveredik a természeti környezet és a hagyományos hófehér stílus, melyről Santorini híres. A medence partjáról olyan kilátás nyílik a tengerre, hogy a vendégeknek nehéz eldönteniük, hogy hol ér véget a medence és hol kezdődik az óceán és a türkizkék égbolt. Ez mindenképpen egy nyugodt hely, mely alkalmas egyszerű pihenésre, vagy élvezni a csodálatos úszást.

Yao Noi hat érzék medencéje

A Hat Érzék butik hotel Thaiföldön a tökéletes privát szférát kínálja vendégeinek, mert minden luxus villa vagy lakosztály saját lenyűgöző, feszített víztükrű medencével büszkélkedhet. Néhány végtelen medencéhez saját partrész tartozik, ahol a vendégek saját gyógy- vagy wellness kezeléseiket élvezhetik. A vendégek választhatnak olyan szobát és medencét, ahonnan kilátás nyílik a Phang Nga-öböl türkizkék vizére. Ez a gyönyörű üdülőhely egy csendes szigeten, Yao Noi-ban található, ami Phuket-től nagyjából 45 perc motorcsónakkal. A Hat Érzék egy hegyen fekszik, fákkal körülvéve és csak pár lépésre a fehér-homokos tengerparttól.

Gellért gyógyfürdő

Budapest híres számos termál- és gyógyfürdőjéről. A város beceneve „fürdőváros”. A leghíresebb ezek közül vitathatatlanul a Gellért fürdő, melyet mintegy 100 évvel ezelőtt nyitottak meg. A gyönyörű Gellért hotelben található Gellért fürdő 10 különböző hőmérsékletű és méretű medencével büszkélkedhet, lenyűgöző szecessziós környezetben. A Gellért fürdőt mozaik padló és fal, valamint ólomüveg ablakok jellemzik. Azt mondják, hogy a fürdő annyira gyönyörű, hogy Magyarországon a legtöbbet fotózott téma.

Joule hotel medencéje

A fényűző Joule hotel Dallasban, Texasban található és egy nagyon különleges feszített víztükrű medencével várja kedves vendégeit. Ez a medence a szálloda 10. emeletén helyezkedik el úgy, hogy 2,5 méterrel túlnyúlik a hotel szélén és az elülső fal átlátszó. Ennek a szokatlan kialakításnak köszönhetően az úszók úgy érezhetik, hogy leúsznak az épület széléről. A medence azoknak a vendégeknek is kitűnő hely, akik nagyszerű kilátást szeretnének Dallasra. Azok, akik nem a vízben szeretnének kikapcsolódni, pihenhetnek a medence partján, élvezve a nagyszerű ételeket és koktélokat.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!