Kalifornia legszebb helyei, I.rész

Budavár Tours

Kalifornia jóval több érdekességet nyújt, mint filmsztárokat és a jól ismert Disneyland-et. Számos lenyűgöző természeti látnivalóval büszkélkedhet, beleértve a gyönyörű strandokat, nyugalmat árasztó sivatagokat és a fenséges hegyek látványát is. Kalifornia ezen kívül otthona számos izgalmas nagyvárosnak illetve hangulatos kisvárosnak is, és a világ néhány legjobb borászata is megtalálható itt. Az alábbiak áttekintést adnak Kalifornia legkedveltebb kirándulóhelyeiről:

 

 

Palm Springs

Palm Springs egy sivatagi város Kaliforniában, régóta kedvelt a gazdag, és híres emberek körében. Majdnem egész évben (körülbelül 350 napon át) napos idő van a városban, és a téli hónapokban is kellemes 16 °C középhőmérséklet jellemzi. Az idelátogatók a sok napsütéses órát számos módon kihasználhatják, az egyik legnépszerűbb kikapcsolódásnak számít a város számos golfpályájának és gyakorlópályájának egyikén a golfozás. Palm Springs mindemellett számos izgalmas eseményéről is nevezetes, ilyenek a híres „Coachella” és „Stagecoach” zenei fesztiválok. De az izgalmak még nem érnek véget napnyugtakor, hiszen Palm Springs számos elegáns, színvonalas étteremnek (fine-dining étterem) és számos bárnak, klubnak és kaszinónak ad otthont.

Catalina Island

Ez a bájos sziget körülbelül 35 kilométerre található Los Angelestől a Csendes-óceánon, így az idelátogatók részére egyszerre kínálhat egy kellemes egynapos utazást Los Angelesbe valamint a sziget népszerű nyaralási úti cél és nászutakra is kiváló választás lehet. Catalina egy kis sziget, amelynek két fő központi városa van: Two Harbor és Avalon, a legtöbb utazó elsősorban Avalonba érkezik. Meglepő módon, a sziget az amerikai bölények kis populációjának is otthont ad, amelyek nem őshonosak, hanem egy némafilm forgatásához telepítettek a szigetre. Az utazók a szigetre saját hajóval, komppal, vagy helikopterekkel illetve kis repülőgépekkel juthatnak el. A szigeten a személyszállítás kerékpárokra, taxikra és a golfkocsikra van korlátozva.

Santa Barbara

Santa Barbara egy gyönyörű tengerparti város, amely mintegy 150 kilométerre északra található Los Angelestől. Néha az „Amerikai Riviéra”-ként is utalnak rá. Santa Barbara híres enyhe hőmérsékletéről és a kaliforniai Mission-stílusú építészetéről, amely nagyon gyakran jellemzi az épületeket ebben a városban. Egy régóta fennálló helyi rendelet gondoskodik arról, hogy minden kereskedelmi épület kövesse a Mission - stílust, amelynek eredményeként a szupermarketek is piros-cseréptetős vályogból készült épületek. Mindezeken túl, Santa Barbara gyönyörű strandokkal büszkélkedhet és emiatt egy népszerű menekülés hely Los Angeles lakói számára is. Santa Barbara legnépszerűbb látványossága a „Stearns Wharf”, valamint a „Mission Santa Barbara”, amelyet a spanyol ferences rend alapított 1786-ban.

Sequoia és a Kings Canyon Nemzeti Parkok

Ez a két nemzeti park közvetlenül egymás szomszédságában található, a déli Sierra Nevada hegységben, és - többek között - a hatalmas óriás mamutfenyőikről nevezetesek. Ezek a fák több, mint 90 méter magasra nőnek és a fatörzseik is akár 30 méter szélesek lehetnek. A „Sequoia Nemzeti Park”- amely 1890-ben alakult -, ad otthont a „Whitney-hegynek”, amelynek a legmagasabb pontja a szomszédos államban van. További érdekesség, hogy a „Kings Canyon” Amerika legmélyebb kanyonja. A parkok otthont jelentenek sok vadon élő faj számára, beleértve vadmacskákat, szürke rókákat, medvéket és öszvérszarvasokat (füles amerikai szarvas). Szerencsés esetben a turisták láthatnak vastagszarvú birkákat illetve hegyi oroszlánokat is. Mindkét park nagy népszerűségnek örvend az idelátogatók és természetjárók körében, ennek megfelelően 14 kemping áll a látogatók rendelkezésére.

Napa völgy

A Napa-völgybe tett kirándulás kitűnő választás a borok szerelmeseinek, hiszen ezen borok közül néhány a világ legjobbjai közt van számon tartva. Ennek megfelelően a térség szálláslehetőségek széles kínálatát nyújtja a borászoknak és borkedvelőknek, így kellemes félpanziós ellátást kínáló szállások, bájos „boutique” hotelek és jól ismert szállodaláncok ajánlatai között lehet válogatni. Rendelkezésre állnak kempingek is a Napa-völgyben, azok számára, akik szeretnének egy kis pénzt megtakarítani a szállásköltségeken. Ezen kívül, a völgyben található számos világszínvonalú fürdő, ahol a vendégeknek egy kis kényeztetésben lehet részük, és élvezhetik a különböző szórakoztató tevékenységeket is, mint a hőlégballonozást és a szervezett kerékpáros bortúrákat.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!