Város a szikla tetején

Budavár Tours

Dél-Olaszország Calabria régiójában található egy különleges tengerparti üdülőhely, Tropea. A város egy impozáns szikla tetején található, mely panorámás kilátást biztosít a Szent Eufémia-öbölre. A sziklák alját egy viszonylag keskeny homoksáv választja el a Tirrén-tengertől, melynek e szakaszát csak „Costa degli Dei”-nek, vagyis az istenek partjának nevezik. Olaszország vitathatatlanul egyik legszebb és legkedveltebb nyári üdülési célpontja. A drámai sziklák és a kristálytiszta kék tenger együttesen felejthetetlen látványt nyújt.

Meseszép terek, hangulatos és rejtélyes labirintus-szerű utcácskák csalogatnak bennünket a városba. A macskaköves utcákban megbújó régi épületek különleges látványt nyújtanak, a város különböző pontjain pedig lépcsősorok ereszkednek le egészen a tengerpartig. Tiszta időben akár Stromboli vulkanikus szigetét is megpillanthatjuk a tengerpartról. 

A várostól néhány száz méterre található Tropea leghíresebb kilátása, mely egy, a tengerbe kiugró hatalmas szikláról tárulkozik elénk. Itt található a Santa Maria dell’Isola kolostor, mely a 7. század óta foglalja el méltóságteljes helyét a sziklán. Olyan gyönyörű normann katedrálisokat is megcsodálhatunk, mint például a San Francesco és a Santa Maria della Neve templom. Az utcákon sétálgatva pedig, ha nyitott szemmel járunk, felfedezhetjük a néhol előbukkanó régi városfal, valamint az erődítmények nyomait, melyek egykor a város szárazföld felöli részét voltak hivatottak védelmezni.

A legenda szerint Tropeát Herkules alapította. Történelmi feljegyzések azonban Publius Scipio-nak tulajdonítják, aki a Kr.e.202-ben vívott zamai csata megnyerése után megalapította a várost és felajánlotta az istenek számára trófeaként, győzelméért cserébe, a város a nevét pedig ez után kapta. A terület már az újkőkorban is lakott volt, az évszázadok során pedig arabok, normannok, svábok, Anjouk, aragóniaiak és török kalózok élték itt mindennapjaikat.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!