Az izlandi Kék Lagúna

Budavár Tours

A Kék Lagúna egy geotermikus fürdő Izlandon, mely az ország egyik leglátogatottabb és egyben legtöbbet fényképezett nevezetessége. A Seltjarnarnes-félszigeten elterülő Grindavík-i lávamezőn találhatjuk ezt a döbbenetesen szép fürdőkomplexumot, mely könnyen megközelíthető, hiszen a Keflavik Nemzetközi Repülőtér csupán 13 kilométer távolságra fekszik.
Bár a lagúna úgy néz ki, mint valami túlvilági táj, valójában mesterséges. A lagúna a közeli Svartsengi erőműnek köszönheti a létrejöttét, mely a geotermikus energiákat (hőforrások vízét) szivattyúzza a felszín alól. Az erőmű turbináit ezzel a vízzel pörgetik, a fölösleges termálvizet a Kék Lagúnába vezetik, melynek a vizét két naponta lecserélik.
A meleg víz gazdag az ásványanyagokban, mint a szilícium-dioxid és a kén. Ez különösen a bőrbetegségekben szenvedőknél fejti ki jótékony hatását. A víz hőmérséklete átlagosan 40°C.
A fürdő területén szauna, gőzfürdő, faragott láva barlang és mini vízesések gondoskodnak a szórakozásunkról. Természetese a bárokat és az éttermeket sem kell nélkülöznünk, míg itt tartózkodunk.




Foglalási lehetőség: Izland.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!