A világ legszebb strandjai, I. rész

Budavár Tours

Minden évszakban szívesen ábrándozunk meseszép fehér homokos tengerpartokról és csodásan kék tengerekről. Szerencsére a nyár közeledtével már nem csak álmodozhatunk róluk, hanem tervezgethetjük is nyaralásunkat. Következő összeállításunkban az egész világot nagyító alá véve állítottuk össze a világ legszebb strandjait.

 

 

Navagio Beach

Navagio Beach egy olyan elszigetelt homokos öböl Zakynthos szigetén, melynek megközelítése csak hajóval lehetséges. A mára már Görögország védjegyévé vált strand igen gyakran szerepel képeslapokon. Egy állítólag csempészhajóként használt bárka romjai is megtalálhatóak a parton, melyet hatalmas mészkősziklák ölelnek körbe. A mélykék, tiszta tengervíz és a part különleges hangulata turisták ezreit vonzza minden évben.

The Baths

The Baths a brit Virgin szigetek harmadik legnagyobb szigetének, Virgin Gorda-nak déli csücskében található. A hatalmas gránittömbök a tengerparton szétszórtan fekszenek, alagutakat és barlangokat létrehozva, melyeket a víz dagálykor birtokba vesz. A homokos tengerparton itt-ott trópusi pálmafák fokozzák a drámai hatást.

Tapuaetai

Tapuaetai, egy kicsi emberi lábnyom formájú sziget, mely az Aitutaki korallzátonyhoz tartozik, vagyis a Cook-szigetek része. Az Aitutaki lagúnára meseszép kilátás nyílik, amit a dagálytól függően akár a homokzátonyokon sétálva is megcsodálhatunk. A strandot a World Travel Awards is elismerte és díjjal jutalmazta 2008 júniusában.

Zlatni Rat

Zlatni Rat (vagyis az Arany-fok vagy Arany-szarv), Horvátország egyik legnépszerűbb turistacélpontja és egyben Európa egyik leghíresebb strandja is. A Brac szigetén található Bol városához közel fekvő Zlatni Rat egy keskeny, fehér homokos strand, melyet körbeölel a tenger. Alakját a dagályoknak, áramlatoknak és a szél építő munkájának köszönheti. 2009-ben a Lonely Planet a világ 10 legjobb strandja közé választotta.

Ölüdeniz

Ölüdeniz egy kis falu, mely Törökország délnyugati partjainál található. Egy félreeső, homokos öböl torkolatánál fekszik Ölüdeniz strandja, a kék lagúna, mely híres türkizkék árnyalatú vizéről, valamint arról, hogy ez az egyik legtöbbet fényképezett strand a Földközi-tengeren. A siklóernyőzők valóságos paradicsoma, hiszen egyedülálló panorámával rendelkezik.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!