Télből a nyárba: Eilat, Izrael

Budavár Tours

A repülés csodájának köszönhetően a 21. század elején már pár órás úttal könnyedén magunk mögött hagyhatjuk a zord és bús telet, és a hazánktól távoli tájakon élvezhetjük a napsütést. Az El Al légitársaság gépeivel a Földközi-tenger partján elterülő, mindig napsütéses Tel Aviv kényelmesen elérhető közelségbe került a magyar utazók számára. A téli időszakban Izrael ragyogó üdülővárosát, azaz Eilatot ajánljuk „a télből a nyárban” kalandunk kivételezéséhez.
Az ország legdélebbi városa Eilat, mely kaput nyit a lélegzetelállítóan gyönyörű Vörös-tengerre. A januári átlagos 21 Celsius fokos középhőmérsékletével a napimádók, szörfösök és persze a vitorlások nagy kedvence lett a település.

A korallzátonyok gazdag növény és állatvilággal várják a búvárokat, ám nem csak ők élvezhetik a tengeri élővilág színes látványát. A várostól délre található strandok jellemzően a korallzátonyok közelében kerültek kialakításra, így úszás közben is találkozhatunk különböző halfajtákkal, és a zátonyok fölött is úszkálhatunk. Azok, akik jobban el szeretnének merülni (szó szerint) a tenger élővilágában nagyszerű bepillantást nyerhetnek a Víz Alatti Megfigyelőállomáson (The Underwater Observatory Marine Park) a tengeri élőlények változatos világába.
Egy hosszú mólón sétálhatunk a megfigyelőállomás épületében, melyet magán a zátonyon alakítottak ki. Az építményben egy hosszabb csigalépcsőn juthatunk el egy kör alakú helyiségbe, melynek öt ablakán nézhetjük a színes halak kavalkádját. Akinek még ez sem lenne elég különdíj fejében egy órás kalandozásra indulhat egy sárga kis tengeralattjáróval.

A várost sziklás hegyek veszik körbe, melyek közt a természet pompás alkotásokat hozott létre. A Hellovilág egyik kedvence az Eilattól 4 kilométerre található Vörös-kanyon. Egzotikus geológiai túránk kísértetiesen emlékeztet az Egyesült Államokban található Antelope kanyora. Méreteiben jóval kisebb, mint a „nagy testvére”, azonban a homokkőből az erózió által kifaragott alkotás, így is lenyűgöző látványban részesíti a kirándulókat. A jól kiépített kanyonban érdemes végigsétálni, majd a szurdok fölötti ösvényen visszatérni a túra kiindulópontjára.

A folyamatosan fejlődő és szépülő város remek szállodákkal és éttermekkel várja a turistákat az év minden szakaszában. Kellemes kikapcsolódás lehet a téli hónapokban Izrael mindig napos része. A vidám és bohém hangulat esténként Eilat kikötői részében garantált, míg napközben a tenger és a rengeteg természeti látnivaló nyújt izgalmas kalandokat. A Vörös-tenger partján pedig ne hagyjuk ki a naplementét, melynek egyedülálló hangulata van.

Foglalási lehetőség: Kalandutazás Izraelben.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!