A zöld sziget: Korfu

Budavár Tours

Homérosz által megénekelt sziget szépsége a mai napig mágnesként vonzza a turistákat. A Jón-tenger zöldellő paradicsoma számtalan remek lehetőséget tartogat, hogy kellemes környezetben élvezzük a nyári pihenésünk. Hagyományos görög falvak, hegyi kirándulások és fantasztikus strandok gondoskodnak arról, hogy gyönyörű fényképekkel távozzunk a szigetről…

Korfu mindig is fontos szerepet játszott a különböző birodalmak életében. Stratégiai fekvése és szépsége miatt az uralkodók örömmel szerették magukénak tudni a szigetet. A fővárosként tekinthető Kerkira a mai napig megőrizte sokszínűségét. Az olasz, francia és brit hatások kifinomultan keverednek a görög jellegzetességekkel, így különleges és hangulatos sétát tehetünk a városban, mely 2007-ben felkerült az Unesco Világörökségek listájára. A családias hangulatú tavernákban érdemes a görög konyhával közelebbről is megismerkedni. A kedvencünk a stifado (marha vagy vaddisznó pörkölt gyöngyhagymával) vagy a fokhagymás borjúsült, azaz a sofrito egy könnyed görög salátával. A gasztro csodák mellett természetesen a hamisíthatatlan görög vendégszeretetet is megtapasztalhatjuk ezekben a kis vendéglőkben.

A családosok és a kirándulást kedvelők kedvelt helyszíne a szigeten Paleokastrica. A kavicsos öblök és az erdőkkel borított hegyoldalak mesébe illő látványt nyújtanak és a "mindenképpen megnézendők" listájára kívánkoznak. A meredek sziklafalak közé érdemes beúszni vagy kajakot bérelni és beevezni. Csodás látványban lehet részünk, így közel kerülve a természethez. Az aktívabb programok kedvelői a környező hegyoldalakban lelhetik meg a boldogságukat. Fáradozásaik jutalma a döbbenetesen szép panoráma, melyet a fák árnyékából élvezhetnek.

A romantikus utazók körében elhíresült Canal D'Amour a sziget északnyugati csücskében elterülő Sidari mellett várja a szerelmes párokat. A sziklák közt elterülő türkizkék tengeri csatorna a legenda szerint két kővé változtatott szerelmes párt jelképez. Azok, akik a párjukkal együtt átússzák a csatornát a hiedelem szerint örökre együtt maradnak. A kristálytiszta tenger és a vízisportok szerelmesei is megtalálják a számításaikat a sziget északi szegletében.

A partról általában húsz percenként indulnak apró motorcsónakok Pontikonissi szigetére, melyekkel kisebb kirándulást tehetünk a köznyelvben csak Egér-szigetként emlegetett „földkupacra”. A magasból leszálló repülőgépekről remekül látni, hogy egy egérkére hasonlító formát „rajzolt a természet”, így kézenfekvő az Egér-sziget elnevezés. A görög legendák némiképp ellentmondanak, a földterület Odüsszeusz hajója, melyet a tenger Istene Poszeidón kővé változtatott haragjában. A sziget közepén álló gyönyörű kis templom miatt érdemes áthajózni, illetve a repülőgépeket egészen közelről figyelhetjük leszállás közben.

Májustól egészen októberig ragyogó napfényes idő fogadja a turistákat a mediterrán éghajlatnak köszönhetően. A kék zászlós strandok és a kiváló hotelek jó biztosítékai, hogy a nyaralásunk remek hangulatban fog telni a szigeten. Az euró ellenére az árak elfogadhatóak Korfun, így nem marad más hátra, mint útnak indulni!

 

Foglalási lehetőségek: Korfun

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!