Kihagyhatatlan helyek Máltán, II.rész

Budavár Tours

Málta egy kis sziget, ahol rengeteg elbűvölő kincs található. A lélegzetelállító, ősi helyek, bájos városok és a gyönyörű tengerpart csak a kezdet. Málta évszázadokon át vonzotta a kalandorokat, és a modern látogatók számára is számos lehetőséget nyújt, hogy ez az elbűvölt hely az emlékeiben maradjon.
A turisták élvezhetik a pihenést a tengerparton, belekóstolhatnak a mediterrán ételek világába, vagy felfedezhetik a múlt romantikus emlékeit. Az alábbiakban felsorolt (első rész), legnagyobb turisztikai látványosságokat feltétlenül ajánljuk mindenkinek:  

 

Marsaxlokk

Ez a festői halászfalu busszal mindössze 30 percre található Vallettától. Talán busszal a legkönnyebb megközelíteni, részben azért, mert Marsaxlokkban közismerten bonyolult a parkolás, különösen a vízpart közelében. A falu jól járható, a minden nap nyitva tartó piacot legjobb egy séta alkalmával felfedezni. A festői öbölben horgonyzó luzzu halászhajók látványa és a békés környezet kellemes helyet nyújtanak egy hangulatos ebédhez egy partmenti étteremben.

Mdina

Mdina egy antik fallal körülvett város, melyet először valószínűleg a föníciaiak laktak Kr.e. 700 környékén és ők emelhették a falakat. A nagyobb erődítményt a máltai arab Norman uralkodók építették. Miután a johanniták az 1500-as évek közepén megérkeztek, Mdina jelentősége, mint a hatalom székhelye folyamatosan csökkent. Málta egykori fővárosa "csendes város" lett, szinte szellemváros. Ma már a legtöbb palota az öreg arisztokratákhoz tartozik, akik restaurálták őket, a túristák pedig életet hoznak a helyre, mivel már csak 300 lakosa van a városnak.

Azúr-ablak

A lélegzetelállító látványt nyújtó, természetes úton létrejött lapos tetejű mészkő boltív az Azúr-ablak, Gozo egyik legszebb látnivalója. Gyakran jelenik meg filmekben, vagy televíziós műsorokban, ahol azt állítják, hogy egy máltai felfedezésnek elengedhetetlen része. A közelben fekvő turista faluban, Dwejrában a látogatóknak lehetőségük nyílik búvárkodni, úszni és a boltív körül csónakázni, ahol az beleér a Dwejra-öbölbe. Indulnak szervezett csónaktúrák, melyek rengeteg lehetőséget nyújtanak gyönyörű fényképeket készíteni. A boltív a nagy távolságból látható. A legtöbben túráznak, élvezik a rendkívüli kilátást, hogy aztán felfrissülhessenek a tengerben.

Szent János-társkatedrális

Málta fővárosában, Valettában helyezkedik el a Szent János-társkatedrális, melyet a barokk építészet kiemelkedő példájaként tartanak nyilván. Kívülről félelmetes és megtévesztő, hiszen nagyon hasonlít egy erődítményre. Belülről a látogatók felfedezhetik a díszes dekorációt és a felbecsülhetetlen értékű műtárgyakat. Talán a legismertebb darabja Caravaggio festménye, a Keresztelő Szent János lefejezése. Katedrálisi címet 1572-ben kapott azzal a céllal, hogy a Johanniták egy nemesi rendjének kolostori temploma legyen, melyet európai uralkodó családok fiai alkotnak. A lovagok védelmezték Máltát a török fosztogatóktól, miközben folytatták Valetta és a katedrális építését.

Hagar Qim and Mnajdra

Hagar Qim és Mnajdra történelem előtti templomai Málta déli tengerpartjánál találhatóak egy szikla tetején, kilátással Filfla szigetecskére. A templomok története Kr.e. 3600-3200-ig nyúlnak vissza. Hagar Qim különböző, egymással összekapcsolt, ovális kamarák sorozatából áll, és abban különbözik a többi máltai templomtól, hogy hiányzik róla a megszokott lóhere ábra. Mnajdra 700 méter sétára található Ħaġar Qim-től, és sokkal komplikáltabb. Ez három, lóhere alaprajzú, különböző irányú templom egymás mellett. A kiváló látogatóközpont számos interaktív kiállítást nyújt. Jó kiindulási alap maguknak a templomoknak a felfedezéséhez. A tengerre nyíló kilátás rendkívül látványos. 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!