Botanikus kert egy pályaudvar belsejében

Budavár Tours

Spanyolország egyik legnagyobb vasútállomása az Atocha pályaudvar Madridban. Igazi különlegességnek számít, hiszen egy lenyűgöző, négyezer négyzetméteres trópusi kert található a boltíves tetőablak alatt.

Az állomás azon része, amely az üvegházként is funkcionál,1851-ig nyúlik vissza az időben, ekkor avatták ugyanis fel a pályaudvart. Azonban ez sajnos 1892-ben részben leégett, így többször fel kellett újítani.

A legutolsó felújításra 1992-ben került sor, ekkor azonban a vasúti forgalom alól teljesen kivonták így helyet kaptak benne az üzletek, kávézók és éjszakai klubok valamint az elképesztő mini botanikus kert. Több mint hétezer növény, mintegy kétszázhatvan különböző fajból díszíti a kertet, beleértve még 22 halfajt és több teknőst is a tóban.

A nyári hónapokban, amikor a száraz és meleg levegő beszivárog az üvegtetőn több száz vízpermetező varázsolja valóságos dzsungellé a belső teret. Igazán egyedi és különleges élményt jelent az impozáns belső tér és a növények együttes hatása.

Ha Madridba vagy környékére látogatunk, mindenképpen érdemes felkeresni az Atocha pályaudvart. Kíváncsi turisták és még kíváncsibb objektívek számára sem fog csalódást okozni.





Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!