10 félelmetes kilátó a nagyvilágban, II. rész

Budavár Tours

Azok az utazók, akik élvezik a páratlan kilátást, az alábbiakban felsorolt üvegaljú kilátók bármelyikét meglátogathatják szerte a világon. Ezen kilátókból lenyűgöző panoráma nyílik környező helyekre, az óceánokra és a dzsungelekre, ameddig csak a szem ellát. Az alábbi lista (első rész) egy kis áttekintést ad a világ legcsodálatosabb és legfélelmetesebb kilátóiról. 

 

 

Tiefenbachkogl Viewing Platform

Az ausztriai Tiefenbachkogl kilátóban a tiroli Alpok csodálatos látványa tárul a látogatók elé. Tiefenbachkogl hegység kilátója a környező hegyek, gleccserek és völgyek 360 fokos panorámáját kínálja a látogatóknak. A közelében található a Sölden-síközpont is. A hegy a festői kilátás mellett a síelést kedvelők számára is vonzó lehet.

The Ledge

A Ledge - néhány más kilátóval együtt -, ritka lehetőséget kínál a látogatóknak, hiszen ezen helyen négy állam panorámáját láthatjuk egyszerre. A kilátó 412 méterre a föld felett, Chicago Willis Towerben található, amely a legmagasabb épület a nyugati féltekén. Ezen túl még egy üvegfülke is kinyúlik az égi-peronról. Azok számára, akik ilyen fennkölt magasságokba merészkednek, az autók és gyalogosok kisebbnek tűnnek, mint a hangyák. A kilátó, az épület 103. emeletén található, és „Sears Tower” néven is közismert.

SWFC Skywalk

Shanghai városban vannak a világ leginnovatívabb építészeti remekművei és nincs is jobb hely egy kilátóhoz, mint a Shanghai World Financial Center. Az épületnek tulajdonképpen három kilátóhelye van. A legmagasabb, a 100. emeleten, 474 méter magasan van. A „Skywalk 100” –nak is nevezett kilátóhely 55 méter hosszú, és a világ legmagasabb obszervatóriuma. Az átlátszó üvegen és a padlón keresztül lenyűgöző a panoráma különösen felejthetetlen este, amikor Sanghaiban milliónyi karácsonyfáként világítanak az éjszakai fények.

Chamonix Skywalk

Egy üvegszobába belépve, általában nem érzi magát az ember bezártnak, ez különösen így van akkor, ha ez hely az Aiguille du Midi hegyen található a francia Alpokban. Állítólag, a köznyelvben „step into the Void" nevezett kilátó a legmagasabb Európában. Mindenesetre, nem ajánlott a gyenge idegzetű emberek számára, mert ha az ember belép az üvegaljú helyiségbe, 1000 méterre találja magát a föld felett. A kilátó áprilistól – novemberig van nyitva, a belépő tartalmazza a Chamoinix - Anguille du Midi drótkötélpálya utat is.

Grand Canyon Skywalk

A Grand Canyon a természet egyik legfélelmetesebb csodája, amely 1200 méterrel a kanyon felett kinyúló üvegkilátóból tekinthető meg, és ezáltal tovább növelheti a félelemérzetünket. Habár csak néhány éve van nyitva, ezt a kilátót tartják az egyik legnagyszerűbbnek világon. A kilátó tulajdonosa és üzemeltetője a Hualapai törzs, amely szigorúan meghatározza a látogatók által betartandó szabályokat, így nem lehetséges egyes személyes tárgyak - ideeértve a kamerákat is -, használata a kilátó területén. 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!