Tíz legszebb hely Marokkóban

Budavár Tours

Marokkó bámulatosan változatos ország Észak-Afrika nyugati szegletében. Kulturális gyökerei mélyről táplálkoznak, amit a mai napig érezhetünk az utcákon sétálva. Modern városai ellenére a múlt folyamatosan érezteti a jelenlétét. Vidéken a mai napig berber törzsek művelik a földet, míg a városok középkori rézében továbbra is hagyományosan zajlanak a hétköznapok. A kulturális értékek mellett az ország bőven rejt természeti kincseket. A magas hegyvonulatok, a kietlen sivatagi táj és a zöldellő óceánparti vidék különös kontrasztot alkot egymás mellett. Írásunk igyekszik egy rövid áttekintést nyújtani Marokkó káprázatos világáról.


Jemma el-Fna

A marokkói utazások legnépszerűbb pontja Afrika leghangulatosabb terén sétálni. Mesemondók, kígyóbűvölők, mutatványosok, majomidomárok lepik el a mágikus teret, ami estére egyre zsúfoltabb. Ahogy sötét ereszkedik Marrakechre, úgy lepik el a lacikonyhások a Jemma el-Fna központi részét. A birkafejektől egészen a csigalevesig és a grillezett zöldségekig mindenféle finomsággal várják az éhes turistákat.

Ait ben Haddou

Az egykori karaván útvonalon elterülő ősi kasba fantasztikus állapotban várja az érdeklődő turistákat. Falai közt sétálva könnyen időutazáson vehetünk részt. Az erőd tetejéből páratlan panoráma tárul elénk, egészen a Magas-Atlasz vonulatáig ellátni. Nagysikerű filmek helyszínéül szolgált erőd 1987 óta az Unesco Világörökség részét képezi.

Fez-i Medina

Szinte érintetlen középkori város, átláthatatlan és szövevényes sikátorok sorából áll. A világ legnagyobb autómentes városi területe, a szűk utcákban a mai napig szamarakkal végzik az áruszállítást. Az egész medinát hatalmas falak ölelik körbe, néhol megszakítva díszes kapukkal. A tetőteraszokon működő éttermek nagyszerű lehetőséget nyújtanak, hogy elkerüljük a nyüzsgő tömeget és felülről csodáljuk a város lüktetését.

Erg Chebbi

Az Erg Chebbi homokdűnéi a Szaharában találhatóak. A 150 méter magas dűnék mellett szinte eltörpül az árnyékunk. A gyönyörű narancssárga homok a naplemente színeiben felejthetetlen látvánnyal kápráztatja el a turistákat. Népszerűek a tevés túrák a sivatag dűnéi közé, bár az utazásnak nem ez a legkényelmesebb módja.

Draa völgye

Az ország déli részén található az elhagyott kasbákkal, berber falvakkal és pálmaligetekkel tűzdelt mesés völgy. Kellemes időtöltés útban Zagora felé átautózni rajta. A völgyet átszeli a Draa folyó, amely az Atlasz hegységből indul és az óceánban végződik, azonban a valóságban a folyó előbb kiszárad, mint ahogy elérné az óceánt.

Essaouira

Nyugodt halászkikötő az Atlanti-óceán védet öblében. Fehér házfalai és a kékre festett ajtói mediterrán hangulatot kölcsönöznek a városnak. A portugálok által alapított Mogador erődjére épült, a 18. században a mai is látható város. Kiváló széljárása miatt a szörfösök körében nagy népszerűségnek örvend Essaouira.

Atlasz-hegység

Hihetetlen látvány Marrakech virágokkal tarkított kertjeiből a Magas-Atlasz havas vonulatait figyelni. Észak-Afrika legmagasabb csúcsát a 4167 méteres Toubkal-t is a hegyláncok között találjuk. Sportosabb erőnléttel rendelkezők négy napos trekking túrával juthatnak föl Marokkó legmagasabb pontjára.

Tafraoute

 

Pompás környezetben fekszik Tafraoute kedves kisvárosa. Oázisokkal, szurdokokkal és elhagyott erődökkel körbevett város a túrázók egyik kedvelt helye. Az Anti-Atlasz hegységben könnyebb gyalogtúrák várnak, de a bringásoknak sem kell csalódniuk, hisz a közeli Ait Mansur kanyon fantasztikus látvánnyal várja őket.

Todra-szurdok

A Dades folyó által sziklába vájt szurdok lenyűgöző látványt nyújt. Az utolsó 600 méteren a leglátványosabb a kanyon: 10 méter széles, míg falai 160 méterrel tornyosulnak fölénk. Manapság a sziklamászók paradicsomaként is emlegetik a Magas-Atlasz keleti oldalán található szurdokot.

Udayas Kasba, Rabat

Marokkó modern fővárosában üde színfolt az óceán partján elhelyezkedő kasba. Az erőd falai közt színpompás (kék-fehér) házikók sorakoznak. Joggal került föl 2012-ben az Unesco Világörökségek közé a rabati erőd.

+1) II. Hassan mecset, Casablanca

Hatalmas költségek, precíz és fantasztikus művészi munka jellemzi az 1993-ban átadott mecsetet. A csillogó újdonság, jól látható kontrasztot állít Casablanca többi részével szemben. A világ legmagasabb minaretjével (210 méter) büszkélkedő mecset falai közt akár 25000 ember is imádkozhat. Közvetlen az óceán partján elhelyezkedő épület pompás látványt nyújt a naplemente színeiben.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!