A 6 legszebb strand Madeirán

Budavár Tours

Porto Santo

Madeira minden kétséget kizáróan legszebb strandja Porto Santo szigetén található, mely a két lakott sziget közül a kisebbik. A főszigettől, Madeirától 42 km-re északkeletre fekszik. Annak ellenére, hogy több kis partra osztott, a 9 km hosszú aranyló homokú partszakasz az egyik leghívogatóbb. Bárok, napernyők, tusolók sorakoznak a parton, egy nap nem is elég itt. A homokja pedig nemcsak az arany színéről híres, hanem állítólag segít a reumás fájdalmak enyhítésében is.

 

Porto Moniz 

A Madeira északi partján fekvő aprócska Porto Moniz strandja az egyik legérdekesebb az összes közül. A strandot az óceán hulllámzása által a tengerparti bazaltba vájt medencék alkotják, melyeket dagály idején az óceán vize tölt fel. Egy részük fizetős, egy részük pedig ingyen használható. A fizetős részek nagyon szépen kiépítettek.

 

 

Ribeira Brava

A 12 ezres lakosú Ribeira Brava strandja teljesen más, mint amit megszoktunk: a homok itt sötét színű, inkább szürkés, feketés. A vize meleg, elhelyezkedése miatt kevés a nagy hullám, úszni szeretőknek és gyerekeseknek is ajánlott.

 

Calheta

Madeira délnyugati partjainál lévő Calheta strandja mesterséges, a homokját Marokkóból szállították ide. A strandon szörfözni és kajakozni is lehet.

 

Praia Formosa

Funchal egyik strandja, kavicsos. A strand híres nyüzsgő éjszakai életéről, bárok és klubok állnak a szórakozni vágyók rendelkezésére, így főleg a fiatalok kedvelt helye.

 

Jardim do Mar

Szó szerinti jelentése kert a tenger mellett, ami nem is jellemezhetné pontosabban a helyet. Jardim do Mar városkájának három fő strandja van: Ponta Jardim, Portinho és Enseada. Mindhárom a szörfösök paradicsoma, nemzetközi szörf versenyeket is rendeznek itt.

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!