5 nagyszerű dolog Marrakechben

Budavár Tours

A mágikus nyugat-afrikai városban bárhova is megyünk, garantáltan kalandok sora vár ránk. A mesés keleti hangulat bámulatos összhangban keveredik Afrika dinamikus frissességével. Miután bebarangoltuk a város labirintusait igyunk egy csésze forró menta teát, miközben a város lüktető forgatagát figyeljük.

 

Sétálj Koutoubia mecset körül,

A Koutubia mecset minaretje Marrakech leghíresebb szimbóluma. Hagyományos Almohad stílusban épült, tetején négy réz földgömb látható. 77 méteres magasságával nem tartozik a legmagasabb minaretek közé, de a helyi rendeletnek köszönhetően semmilyen más épület nem magasodhat a pálmafák fölé, így a Koutoubia „tornya” méltóságteljesen karcolja a felhőket. Sajnálatunkra a mecsetbe csak muszlimok léphetnek.

Költsd el a dirhamod a bazárban,

Az egyik legkellemesebb módja az időtöltésnek, a végtelen labirintusra emlékeztető bazárban sétálni. A souk minden részében (negyedében) más-más termékeket találunk. Hölgy olvasóink valószínűleg hetekig nézegetnék a sálakat, takarókat, táskákat, ékszereket és még ki tudja milyen portékákat rejtő boltokat. Az árusok kicsit rámenősek, így akkor érdemes csak az árakról érdeklődni, ha vásárlási szándékaink is vannak.

A csípős marrakech bőrcserzők,

 

Igazán nagy kaland a város leginkább középkori kerületébe ellátogatni. A tímárok napjainkban is az iparosodás előtti tradicionális technikát használják az állati bőrök megmunkálására. Több száz színes kádat találunk savas folyadékokkal teli, amibe a bőröket teszik. Az illatok már-már elviselhetetlenek, ezért érdemes friss mentaleveleket az orrunk alá tenni. A környéken számtalan bolt kínálja az itt készült bőr termékeket.

Lépkedj a Bahia Palotában,

A palotához vezető kertben a narancsfák közt még nem is sejtjük, hogy milyen pompás épület vár ránk. Az egyszerű falak közt megbújó épület az összes arab és mór, díszítési stílust felsorakoztatja. Romantikus boltíves bejáratok, szépen díszített faajtók és stukkók mellett nagy kontrasztot mutat a szinte átláthatatlanul gyönyörű trópusi belső kertek gazdagsága. A 19. században építettet palota a háremhölgyek lakhelyéül szolgált, a Bahia nevet az uralkodó kedvenc hölgye után kapta.

Relax a hamamban,

Az egész napos városnézés után üde színfoltja a napnak a gőzfürdő. A marokkóiak életének ma is szerves része a tradicionális hamam. Az iszlám vallás fontos elemei a víz és a tisztaság. Több típusa is megtalálható a gőzfürdőknek Marrakechben. A medinában általában két kis csempézett szobában fogadják a megtisztulásra vágyókat, míg a város külső részein hatalmas épületekben alakították ki a gőzfürdőket. A medinában található autentikusabb fürdőt ajánljuk.

+1 Kóstold végig a lacikonyhákat,

Sötétedés után lacikonyhások veszik birtokukba a Jemma el-Fna misztikus terének központi részét. Ádáz verseny folyik a konyhák közt a vendégek megszerzéséért. A sor elején még a csigaleves illatát érezzük az orrunkban, majd a kifőzdék közt sétálva egyre éhesebben nézegetjük a főtt birkafejeket, sült rákocskákat vagy a csirke nyársakat. Köretnek sült krumplit, grillezett zöldségeket és marokkói salátát ajánlunk. A sokáig emlékezetes vacsorát sétáljuk le a Jemma el-Fna számtalan csodát felvonultató terén (mutatványosok, mesemondók, kígyóbűvölők, stb.).  

 

További képek: klikk!

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!