10 legjobb kirándulóhely Pennsylvaniában, I. rész

Budavár Tours

Pennsylvania nagy és változatos állam, amelynek határain belül nagyvárosok, termőföldek, hagyományos Amis települések, sőt a Nagy-tavak egyikének strandjai is megtalálhatóak. Mindenki szívesen kirándul Pennsylvaniába, Pittsburgh és Philadelphia környékére. Ezek a nagyvárosok határozottan jó kirándulóhelynek számítanak Pennsylvaniában, nem szabad elfeledni más, további figyelemre méltó helyeket sem. 

 

Hickory Run Állami Park  

Kelet-Pennsylvániában a Pocono-hegységben található a Hickory Run Állami park.  Ez a hatalmas park Carbon megyében van, és sok minden nevezetesség mellett több, mint 40 mérföld festői túraútvonalat kínál.  Télen néhány pálya kétszer annyi lehetőséget ad a sífutás szerelmeseinek. Nyáron a Sand Spring-tó kiváló, homokos strandot kínál a fürdőzésre. Az egyik kihagyhatatlan része az állami parknak a sziklakertje. Ez a mező több mint 20.000 éves, az olvadó gleccserek alakították.  Érdemes kirándulni és szikláról-sziklára ugrálva túrázni a lenyűgöző és festői Boulder Field útvonalon.  

Ohiopyle Állami Park  

A Youghiogheny-folyó partján található a kicsi, de festői Ohiopyle Állami Park. A folyó nagy része a park részeként emeli annak vonzerejét. A parkból elérhető folyónál olyan rekreációs tevékenységekre is van lehetőség, például vadvízi evezésre. A Youghiogheny-folyó hétmérföldes szakasza (úgynevezett Alsó-Yough) lenyűgöző zuhatagoknak ad otthont, amelyeket idegenvezetés mellett érdemes meglátogatni. Az Ohiopyle Állami Park remek, túrázásra alkalmas, gyönyörű vízesésekkel büszkélkedik, amelyek közül a legnépszerűbb a Cucumber-vízesés. Érdemes a látogatóknak magukkal vinni kamerát és a Great Gorge Trail túrautvonal mentén lévő 10 méter magas vízesésről fotókat készíteni!  

Delaware Water Gap  

Az államhatáron átkelve Pennsylvania és New Jersey közt található a Delaware Water Gap Nemzeti Rekreációs Térség. Ahogy a neve is sugallja, a Delaware Water Gap a Delaware folyó mindkét oldalán elterül. Ha valaki szeret a szabadban lenni, számtalan választási lehetőség áll rendelkezésre.  Érdemes megállni a XIX. századi történelmi Milbrook faluban, vagy biciklizni az Old Mill-út mentén. A túrázók a több, mint 100 mérföld ösvényből választhatnak, kirándulhatnak festői patakok és buja zöld bürökerdők mentén. A folyón 3 strandon lehetőség van fürdőzésre is, ezek a Milford-strand, Smithfield-strand és Turtle-part.    

Erie  

Ahogy sejteni lehet, Erie város a mellette lévő tó névadója is: Erie-tó. Erie az egyetlen tó az államban és ez a legészakibb része Pennsylvaniának. Ahhoz, hogy közelebbről is megismerhessék az idelátogatók Erie örökségét, azt, hogy hogyan fejlődött, érdemes ellátogatni az Erie Tengeri Múzeumba. A múzeum tulajdonát képezi a USS Niagara, amely egy hihetetlen történelmi hadihajó, amit meg lehet látogatni a kikötőben. Vitathatatlanul a legnépszerűbb dolog Erie városban a Presque Isle Állami Park, amely közvetlenül a tó partjainál található, kiváló helyszínt kínál túrázáshoz, horgászathoz, kerékpározásra, vagy csak élvezni a strandok lehetőségeit.  

Ricketts Glen Állami Park  

Pennsylvania szívében található egy nemzeti természetvédelmi terület, a Ricketts Glen Állami Park.  Ez a hatalmas park három megyén nyúlik át, a természet szerelmeseinek célpontja. A park 24 nagyobb vízesésnek ad otthont és még sok más kisebb vízesésnek. A túraösvényeken való kirándulás a legjobb mód arra, hogy annyi vízesést lásson az idelátogató, amennyit csak tud.  Aki inkább vissza szeretne fordulni, annak érdemes a Jean-tó melletti strandra elmenni és élvezni szép kilátást a tóra - egy piknikezés során. Lehetőség van a tavon bérelt csónakkal hajókázni illetve horgászni a partról is.   

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Budavár Tours

Utazni akarok!