Alaszka 10 legszebb helye, II. rész

Budavár Tours

Habár Alaszka fizikailag elkülönül az Egyesült Államok többi részétől, hozzá tartozik, és az ország egyik legszebb és legbűvösebb része. Ez a területi elkülönülés még inkább hozzájárul az Egyesült Államok 49. tagállamának szépségéhez és misztériumához, így vonzó menekülési helyet biztosít a bátor utazóknak és a természet szerelmeseinek. Az olyan nagyvárosokban, mint Anchorage, érdemes felfedezni és megtekinteni a természetes látnivalókat és látványosságokat - amely miatt Alaszkát nagyon szeretik. Egy alaszkai kirándulás esetén az alábbiakban felsorolt gyönyörű látványosságokat érdemes meglátogatni.

 

 

Juneau  

Alaszka fővárosa Juneau, amely a környékbeli hajóutak fő kikötője a térségben. Az Alaszkai Állami Múzeumnak az Alaszkai Állam Parlamenti épületének és a hihetetlenül nyugodt Szent Teréz-kápolnának és szentélynek is otthont ad. A Mount Roberts hegyi felvonóval a hegycsúcsra jutva  a város csodálatos panorámája tárul a látogatók elé, a csúcsról a városba vezető számos hegyi túraútvonal egyikén le lehet ereszkedni, és gyönyörködni a városra néző tájban. Juneau számos sörfőzdének is otthont ad, és több cég kínál sörfőzdés kirándulást, hogy a hideg napokat kicsit élvezetesebbé tegye. Front-sétányon gyalogolva számos kiváló ajándékbolt és helyi étterem várja a látogatókat, ahol a regionális konyha kínálata is megízlelhető.  

Mendenhall-gleccser  

Egy rövid autóútra Juneau városától található a Mendenhall-gleccser, egy hatalmas gleccser, amely elkülönül a szomszédos tótól. Számos különböző módja van a gleccser felfedezésének, egy egyszerű hajóval ingázással közelről megtekintve, vagy helikopterrel, amelyről jobban megítélhető a gleccser valódi mérete. Azoknak, akik kipróbálják magukat a Mendenhall gleccser nyugati pályáján (nehéz terep), hihetetlen lehetőséget kapnak a fotózáshoz! Érdemes meglátogatni a Mendenhall gleccser látogatóközpontba is, ahol megtekinthetők a gleccserrel kapcsolatos kiállítások, valamint számos kilátó és információs pontok.    

Kenai Fjords Nemzeti Park  

A Kenai Fjordok Nemzeti Park meglátogatása  olyan érzés, mintha a jégkorszakba visszaléptünk volna! Gleccserek és jégtakarók találhatóak itt, amelyek az óceán széléhez érve drámai és felejthetetlen élményt nyújtanak. A park felét egész évben jég borítja, továbbá találhatóak itt mély fjordok is, amelyek a gleccser vájta völgyekben alakultak ki. Ezek a fjordok ideálisak a sok vízi vadon élő állatnak, és könnyedén megfigyelhetik az idelátogatók a vándorló bálnákat, valamint a madarakat, amelyek táplálkozás során lecsapnak a halakra a vízben. A jeges körülmények miatt sok látogató megy el a Kenai Fjordok Nemzeti Parkba és vesz rész szervezett, egy napos túrán, azonban nem árt tudni, hogy a parkban korlátozott számú szálláslehetőség áll rendelkezésre.  

Katmai Nemzeti Park  

Délnyugat-Alaszkában található a Katmai Nemzeti Park, amely egy  festői „menekülő hely”, közel Homer és Kodiak szigetéhez. A park közepén található a Tízezer Füst Völgye, amely egy hatalmas hamutömeg, ami a Novarupta vulkán 1912-es kitörése után maradt. A Katmai Nemzeti Parkban is csodálatos lehetőségek nyílnak arra, hogy közel kerüljenek az idelátogatók a helyi vadvilághoz. Lehetőség van  helyi lazaccal táplálkozó barna medvéket látni. A horgászat népszerű időtöltés a parkban a szivárványos pisztráng és a lazac bőségének köszönhetően.  

Denali Nemzeti Park  

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb hely Alaszkában a Denali Nemzeti Park. A McKinley-csúcs, az ország legmagasabb hegyének ikonikus és toronymagas csúcsa. A Denali Nemzeti Park védett vad terület, ahol minden vadon élő állat látható: a helyszínen medvék, jávorszarvasok, farkasok és még sok más állat sétál át a Savage folyón keresztül. Megcsodálható a Csoda-tó (Wonder Lake), de lehet túrázni a Polychrome Pass hágón keresztül is. A túra, a vadvízi evezés és a kemping a park felfedezésének kedvelt módja, de klímás, buszos túrák is rendelkezésre állnak, amelyekkel biztonságosabban és kényelmesebben is fel lehet fedezni a parkot. A Denali Látogatóközpontból rövid, erdőőr által vezetett sétákon is részt lehet venni, ahol tájékoztató és oktatási célú tárgyakkal is találkozhatnak az idelátogatók.  

 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Budavár Tours

Utazni akarok!