Alaszka 10 legszebb helye, I. rész

Budavár Tours

Habár Alaszka fizikailag elkülönül az Egyesült Államok többi részétől, hozzá tartozik, és az ország egyik legszebb és legbűvösebb része. Ez a területi elkülönülés még inkább hozzájárul az Egyesült Államok 49. tagállamának szépségéhez és misztériumához, így vonzó menekülési helyet biztosít a bátor utazóknak és a természet szerelmeseinek. Az olyan nagyvárosokban, mint Anchorage, érdemes felfedezni és megtekinteni a természetes látnivalókat és látványosságokat - amely miatt Alaszkát nagyon szeretik. Egy alaszkai kirándulás esetén az alábbiakban felsorolt gyönyörű látványosságokat érdemes meglátogatni.

 

 

Wrangell St. Elias Nemzeti Park  

Három hegyvonulat  (Chugach, a Wrangell és a Szent Eliát) találkozásánál található egy terület, amelyet Észak-Amerika Hegyvidéki Királyságának (Mountain Kingdom of North America)  neveznek. Ennek a területnek a szívében található a hatalmas Wrangell St. Elias Nemzeti Park, amely az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti parkja. A park számos tájékoztató látogatóközpontnak és erdőőr állomásoknak ad otthont, könnyedén elhagyható a turistaút és fel lehet fedezni a gleccser túraútvonalakat vagy éjszakai kemping-kalandokban is részt vehetnek az idelátogatók. A vadászat, horgászat, a hegyi kerékpározás és kajakozás számít a Wrangell St. Elias Nemzeti Parkban a legnépszerűbb kikapcsolódásnak.  

Anchorage  

Bár Anchorage nem a főváros, Alaszka legnagyobb városa. Az állam lakosainak csaknem fele a városban vagy annak környékén lakik, mivel Anchorage Alaszka gazdasági központja. Egy nagy amerikai város kényelmét kínálja, de mindössze 30 perces autóútra fekszik az alaszkai vadontól. Érdemes megtekinteni az Anchorage Történelmi és Művészeti Múzeumot (Anchorage Museum of History and Art) vagy ellátogatni az Alaszkai Vadvilág Védelmi Központba (Alaska Wildlife Conservation Center) vagy az Alaszkai Örökségvédelmi Központba (Alaska Natíve Heritage Centre). Ezután  érdemes elautózni a  Seward Highway mentén a Potter's Marsh-hoz, amely fantasztikus  madárles helyszíneket kínál, vagy  érdemes elindulni egy túrára Tony Knowles tengerparti ösvény mentén.  

Ketchikan  

Alaszka legdélibb városa Ketchikan, amely egy festői hely, és ami arról ismert legfőként, hogy első számú megállója sok a part mentén északra tartó tengerjáró hajónak. A Deer Mountain vagyis a Szarvas-hegy lábánál fekvő Ketchikan számos látnivalónak ad otthont. A látogatók többnyire meg szeretnek állni a Totem Örökségvédelmi Központban (Totem Heritage Center-ben)  vagy a  Tongas Történelmi Múzeumban (Tongass Historical Museum) vagy a Délkelet Alaszka Központban (Southeast Alaska Discovery Center-ben).  A leglátványosabb belvárosi rész a történelmi Creek-sétány, amely csak egy rövid távolságra van a hajók kikötőktől. Egykor, egy lármás piros-lámpás negyed volt, de jelenleg a Creek-sétány csendesebb helyeknek ad otthont, a sétány azonban  megtartotta csodálatos történelmi báját. A Ketchikan a szabadtéri kalandok központja, és nincs hiány szervezett napi túrákban sem, ahol az idelátogatók kipróbálhatják a lazachalászatot, részt vehetnek a Tongass Nemzeti Erdei túrán vagy drótkötélpályán csúszhatnak a fák lombkoronáján keresztül.  

Glacier Bay Nemzeti Park  

Amiről az Alaszkai földnyelv igazán ismert, az a Glacier Bay Nemzeti Park, egy világhírű hely, ahol az idelátogatók gyönyörködhetnek a gleccserekben, élvezhetik a szabadtéri sportokat és megfigyelhetik a vadon élő állatokat. A kajakozás egy kiváló mód a park megkerülésére és ezzel egyidőben sok érdekességet fel lehet fedezni. A helyszínen bérelhetők kajakok, de szervezett túrák keretében is van lehetőség kirándulni. A Bartlett Cove-ben a gleccserekhez és környékére túraúrvonalak vezetnek. A park két leglátogatottabb és legtöbbet fényképezett helyszíne Muir Inlet, amely motoros hajók elől elzárt terület illetve a John Hopkins-gleccser.  

Homer  

Ha valakit érdekel a természet felfedezése vagy a halászat, akkor Homer településre feltétlenül érdemes ellátogatni egy alaszkai kirándulás során. A Kenai-félszigeten található Homer, amely Alaszka halászati fővárosaként ismert, és számos nemzeti park átjárójaként szolgál. Homerben érdemes elsétálni a tengerparton az ikonikus Homer Spit földnyelvig, autózni a fantasztikus kilátás miatt a Skyline Drive-on vagy ellátogatni a  Kachemak Bay állami Parkban lévő vadvilági helyszínekre, ahol  hegyi kecskék, kopasz sasok, tengeri oroszlánok, púpos bálnák és fekete medvék is láthatóak. Az egynapos óriás laposhal halásztúrák hihetetlenül népszerűek, és mindenki számára garantált a lenyűgöző fogás, amelyet a helyi éttermek boldogan megfőznek vacsorára a látogatóknak.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!