10 legszebb látnivaló Shanghai városában, I. rész

Budavár Tours

A látogatók többnyire vagy szeretik, vagy gyűlölik Sanghajt. Sokan nem kedvelik az embertömegek és az irritáló dugók miatt, amely elkerülhetetlen velejárója Kína legnagyobb, 24 millió lakosú városának. Mások pedig áradoznak a kanyargó Huangpu-folyó által két részre osztott (régi, és az új Sanghaj) városról. Vannak, akik irigykednek rá az innovatív építészete, valamint mesés múzeumai és kertjei miatt, amelyek egyben Sanghaj legnépszerűbb turisztikai látványosságai közé tartoznak. Néhány látogató nem tud betelni az ételekkel, amely köszönhető annak, hogy a sanghaji konyha az egyik legjobb a kínai konyhák közül. Valóban, Kína pénzügyi tőkéje itt, a Jangce-folyó deltáján található. Ez egy nyüzsgő város, de mégis a látogatók számos ókori kulturális látványosságot találhatnak itt, emellett megismerhetik ennek a városnak a báját is, amely igazán vonzóvá teszi ezt a várost! 

 

 

Sanghaj Cirkusz  

Sanghaj világszerte híres akrobatikus mutatványairól, és nincs is ehhez jobb hely, mint a Sanghaj Cirkusz (Shanghai Circus World). A látogatók megtekinthetik ezeket a csodálatos akrobatamutatványokat a napi előadások során, egy olyan show-ban, amely hasonlít a Broadway zenés darabjaihoz. Mozgékony akrobaták váltják egymást, az előadások a hagyományos akrobatikától kezdve a harcművészetekig terjednek, mindez zene, világítás és fantasztikus díszlet segítségével. A Sanghaj Cirkusznak van saját társulata is, a Happy Circus, ahol minden megtalálható, bohócoktól az állatokig, és az akrobatákig. A Happy Circus a hétvégéken és az ünnepek idején a központi színpadon lép fel.  A Sanghaj Cirkusznak van továbbá egy saját, önálló teljes méretű cirkuszi porondja is, ahol nemzetközi cirkuszok is fellépnek.  

Sanghaj Maglev-vonat    

Sanghaj fő repülőtere, a Putung Nemzetközi Repülőtér, amely elérhető távolságra fekszik Sanghaj belvárosától. A Sanghaj Maglev-vonat a leggyorsabb út a városba való bejutáshoz. 430 km/h sebességgel haladva ennek a lebegő mágnesvonatnak mindössze nyolc perc kell ahhoz, hogy a 30 km-es utat megtegye és Putung központjába jusson.  Innen a látogatók átszállhatnak a metróra, buszra vagy taxiba, hogy elérjék úti céljukat. Ennek a 2000-es évek elején épült Maglev-vonalnak a megépítése 1,2 milliárd dollárba került. Abban az időben ez volt a legsebesebb kereskedelmi elektromos vonat volt a világon.    

A Kelet Gyöngye Torony  

A Kelet Gyöngye Torony Sanghaj kiemelt látnivalója, amely a Huangpu folyó fölé tornyosul Putung New Area körzetében. A 468 méter magasságával ez számított a legmagasabb épületnek Sanghajban építésekor, az 1990-es évek elején. Az Eiffel-torony és a Seattle-Űrkutató Állomáshoz hasonló kinézete van, a világ hatodik legnagyobb rádiós és televíziós tornyának számít, amelynek 15 kilátója van és egy forgó étteremmel rendelkezik 264 méteres szint magasságban.  Tizenegy, különböző méretű függőlegesen kifeszített gömb alkotja, amelyek mintha fel lennének fűzve, ezzel olyan hatást keltenek, mintha egy sárkány játszana a gyöngyökkel. A kilátók tükör padlója - valószínűleg - Sanghaj egyik legizgalmasabb látnivalója.  

Zhujiajiao  

A Sanghajba látogatóknak érdemes legalább egy vízi városba ellátogatni és elidőzni.  A Sanghaj külvárosában található Zhujiajiao az egyik legjobb állapotban fennmaradt vízi város annak ellenére, hogy 1700 éves. A látogatóknak érdemes egy hajóútra is elmenni és hajózni csatornán, 35 ősi kőhíd alatt, elhagyva a csatorna mellett futó régimódi házakat. A leghíresebb hídnak az 1571-es Fangsheng-híd számít, az öt nyílásával (Zhujiajiao és a Shanghai régió területe között) és nyolc sárkányával, amelyeket gyöngyök vesznek körül. Nem éri meg kihagyni azt a rövid Északi-utcát sem, amelyet Ming és Qing dinasztia épületei szegélyeznek. Érdemes ellátogatni a Kezhi-kertbe, Zhujiajiao legnagyobb emlékkertjébe.  

Tianzifang  

Tianzifang a francia koncesszió idején lakóterület volt. Ma egy olyan művészeti körzet, amely hasonlít a Pekingi 798-as Körzethez. Tele van butikokkal, ahol a látogatók megvehetik a művészeti tárgyakat és a kézműves termékeket vagy sétálhatnak és megtekinthetik a hagyományos kínai építészeti remekműveket. A Taikang-úton lévő sikátorok labirintusában található Tianzifang tele van számos kisvállalkozással, amelyek között vannak művész-ellátó üzletek, trendi stúdiók, galériák és kávézók. A kerület híres a műemlék épületeinek hagyományos építészetéről. Tianzifang népszerű a képzett városi fiatalság körében, de ez a körzet nem Sanghaj legmodernebb részeként ismert, azonban itt minden folyamatosan  változik!  

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Citadines Beijing Ritan 4*

3. nap: Peking

A reggelit követően az Ég templománál kezdődik az egész napos városnéző program. Előtte a templom melletti parkban a kínaiak reggeli elfoglaltságaiból egy kis ízelítőt kapunk, megnézzük a tai chi-t űző, tornázó vagy akár társas táncoló pekingieket. A templom megtekintése és a kínai hitvilágba történő betekintés után a Tian’anmen térre, a Mennyei béke kapujának a terére vezet az utunk. A tér nevezetes épületeinek a megtekintése (kívülről), majd belépünk az egykori császári palota, a Tiltott város területére. A 9999 és fél helyiségből álló palotaegyüttes legszebb és legérdekesebb részeit járjuk be. A napot egy pekingi kacsa vacsora zárja a főváros egyik legjobb pekingi kacsa éttermében.

4. nap: Kínai nagy fal – Nyári palota

A mai napon elsőként a világ leghosszabb ember alkotta építményét, a Kínai nagy fal Yuyongguan hegyszorosnál lévő részét keressük fel. Visszatérve a Pekingtől 15 km-re-keletre található, 290 hektáron fekvő Nyári Palotát látogatjuk meg, melynek legismertebb részei a Hosszú folyosó (729 m) a Császári színház és a Márványhajó. Este fakultatív programlehetőség: Kungfu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Peking - Luoyang

Reggeli után kezdődik pekingi tartózkodásunk egyik legérdekesebb része. Elsőként a Béke és Harmónia Palotáját, a Láma templomot látogatjuk meg, amely az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. Különlegessége a szantálfából faragott 29 méter magas buddha szobor. Majd riksára ülünk és megismerkedünk a régi Pekinggel, a Hutongok világával. Este a "puskagolyó" expressel Luoyangba utazunk. Szállás Luoyangban (2 éj).

Szállás: Peony Hotel ****

6. nap: Luoyang - Denfeng

Reggeli után felkeressük a Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97 306 db szobor található. A barlangok megtekintése után Denfengbe utazunk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomba (Shao Lin Shi) a shaolin szerzetesek otthonába, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. 

7. nap: Xi’an

Reggeli után a „puskagolyó expresszel” Xi’an-ba utazunk. Érkezés után városnézés, kívülről a várost körbevevő városi falat tekintjük meg, majd a város legkülönlegesebb részébe, a mohamedán negyedbe látogatunk el. Megnézzük a Nagymecsetet, valamint az azt körbevevő óvárost és bazárt. A napot a híres „töltött táska” vacsora zárja. Éjszaka Xi’an–ban (1 éj).

Szállás: Huiyuan Jinjiang Hotel ****

8. nap: Xi’an

Elsőként a város egyik legszebb pagodáját, a Vadludak Kis Pagodáját keressük fel, majd pedig a világ nyolcadik csodájának tartott agyaghadsereget és múzeumot látogatjuk meg. A program végeztével transzfer a repülőtérre és utazás Guillinba. Szállás Guillinban (1 éj).

Szállás: Guilin Bravo Hotel ****

9. nap: Li-folyó - Yangshuo

Varázslatos tájra érkezünk, ahol a Li-folyó karszthegyek között kanyarog. Hajóra szállunk és Yangshuo-ig hajózva gyönyörködünk a táj szépségében. A nap hátralévő részében szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: fény és hangjáték (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Yangshuoban (1 éj).

Szállás: New Century Hotel Yangshuo ****

10. nap: Shanghai

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Shanghaiba. Érkezés után transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadprogram vagy fakultatív hajókázás a Huangpu folyón. Szállás Shanghaiban (3 éj)

Szállás: Baolong Hotel ****

11. nap: Shanghai

Reggeli után egész napos városnéző programra indulunk. Elsőként a Jade Buddha templomot keressük fel, majd a Gyönyörök kertje mellett található városrészt, ahol számtalan üzlet, étterem és teázó várja a turistákat. Következő megállónk a Kelet gyöngye tv-torony, mely a város idegenforgalmi és építészeti nevezetessége, a második gömbben lévő kilátóból az egész városra rálátni. Ezt követi a város üzleti főutcája a Nanjing utca és Bund, a folyóparti sétány, ahol 1,5 km hosszan európai stílusú épületek emlékeztetnek a félgyarmati időkre. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

12. nap: Zhujiajiao - az "ősi" város

Reggeli után egész napos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. Késő délután térünk vissza Shanghaiba.

13. nap: Hongkong

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hongkongba. Érkezés után félnapos városnéző programon veszünk részt. A program részeként többek között felmegyünk a Viktória-csúcsra (552 m), megnézzük a Repulse-öblöt, és a Hírességek sugárútja sem maradhat ki a programból. Szállás Hongkongban (2 éj).

Szállás: Harbour Plaza 8 Degrees ****

14. nap: Hongkong

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulás ebéddel Makaóba. Makaóban megnézzük a Ma Kok Miu templomot, a Szent Pál székegyház romjait, a Taipa hidat és Kum lam emlékművét.

15-16. nap: Hongkong - Budapest

Szabadidő Hongkongban. Este transzfer a repülőtérre. Éjszaka hazautazás repülővel, menetrend szerinti járattal. Érkezés Budapestre másnap a déli órákban.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Peking - Nyári rezidencia és a Császári Kertek
  • Peking - Ming és Csing-dinasztia császári palotája
  • Peking - Mennyei béke Temploma: a császári áldozati oltás
  • Kínai Nagy Fal
  • Xi"an - Csin Shi Huang Ti síremléke az agyaghadsereggel
  • Makaó - óváros

 

665 000 Ft/fő-től +

Citadines Beijing Ritan 4*

3. nap: Peking

A délelőtti városnézésünket az Ég Templomában kezdjük, az Imádságok csarnoka mellett megismerkedünk a templom többi részével, és betekintést nyerhetünk a kínaiak világról alkotott képébe, hitébe is. Városnézésünket a Tienanmen téren folytatjuk, ahol a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma is található. A téren áthaladva jutunk el a Tiltott város, az egykori császári palota bejáratához. Az épület együttes majd ötszáz évig a Ming és Qing dinasztiák palotája volt. A palota, az olimpia óta ismét régi fényében pompázik és számtalan ritkasága, kincse fogja rabul ejteni a látogatót. Végezetül riksa túrán veszünk részt a Hutong negyedben. A napot az egyik leghíresebb pekingi kacsa étteremben zárjuk egy hangulatos és ízletes vacsorával.

4. nap: Kínai Nagy Fal – Nyári Palota

Reggeli után felkeressük Kína legismertebb látványosságát a Nagy falat. A fal egyik különleges részét látogatjuk meg, amely kevesebb turistát, de annál nagyobb élményt nyújt majd, mert olyan eredeti falszakaszokat is láthatunk, amelyek másutt már nincsenek meg, vagy felújították azokat.  Ezt követően visszatérünk Pekingbe és a Nyári palotát, valamint a legnagyobb császári parkot nézzük meg. A parkban, a palota területén a kínai építészet minden jellegzetessége megtalálható, pavilonok, tavak, kertek, tornyok, paloták, hidak. A sétánk után visszatérünk a szállodába, ahol vacsora, majd fakultatív Kung fu show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Shanghai

Reggeli után transzfer a vasútállomásra és utazás a „Puskagolyó” Expresszel Shanghaiba. A vonalat 2001-ben adták át és kb. 4 óra alatt teszi meg a két város közti 1318 km-es távolságot. Érkezés után transzfer a szállodába, a nap hátralévő részében szabad program vagy fakultatív hajókázás a Huangpu folyón. Szállás és vacsora Shanghaiban (2 éj).

Szállás:  Shanghai Baolong Hotel 3*+

6. nap: Shanghai

A mai napon egész napos városnéző programon veszünk részt. Elsőként Shanghai egyik szimbólumát - a „Kelet Gyöngye” tv torony - 2 szintjén lévő kilátót keressük fel, ahonnan jó idő esetén csodálatos kilátás nyílik a városra. Következő megállónk a Jade Buddha templománál lesz, azt követően a Yuyuan kert közeli óvárosi piacot keressük fel. Itt számtalan ajándék üzlet, ékszerbolt, teaház, és étterem is található. Természetesen nem maradhat ki a látnivalók sorából, a Bund, a híres régi rakpart, a Nanjing Road sem. Vacsora után fakultatív programként egy káprázatos akrobata show-n vehetünk részt (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

7-8. nap: Zhujiajiao - Shanghai

Reggeli után egész napos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. A kirándulás után visszautazás Shanghaiba, vacsora után transzfer a repülőtérre és hazautazás. Átszállással érkezés Budapestre másnap a déli órákban.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Nyári palota és Császári kertek
  • Ming és Csing-dinasztia császári palotája
  • Mennyei béke temploma: a császári áldozati oltár
  • Kínai Nagy Fal

265 000 Ft/fő-től +

Utazni akarok!