Thaiföld 10 lenyűgöző temploma, II. rész

Budavár Tours

Ha a valaki érdeklődik a világvallások iránt, akkor Thaiföld tökéletes választás lehet. Az ország tele van csodálatos buddhista templomokkal, melyek közül néhány eredete évszázadokra nyúlik vissza, mások sokkal, de sokkal fiatalabbak. A templomok Thaiföldön fából, kőből és ezen túl még újrahasznosított sörösüvegekből is készülnek, ennek ellenére egyfajta békés hangulatot nyújtanak minden idelátogató számára. Igazán szerencsésnek érezhetjük magunkat, ha a látogatásunk egybeesik egy szertartással. 

 

Wat Arun 

A Wat Arun magyarul Hajnal-templomaként is ismert, de hívhatnánk ezt a Pompa Templomának is. Ez a templom Bangkokban a Chao Praya folyó fölött emelkedik ki, és csodás látványt nyújt, amikor éjjel a templomot kivilágítják.  Thaiföld egyik nevezetességének számító templom ugyanolyan szép akkor is, amikor a hajnali fény világítja meg. A khmer stílusú tornya, amelyet színes porcelán borít, csillog a napfényben. A környező épületeket kagylók és porcelán borítják.  

Wat Chaiwatthanaram 

A Wat Chaiwatthanaram lenyűgöző templomkomplexum Ayutthaya településen, Thaiföld ősi fővárosában. A király anyjának tiszteletére épült a templom a leglátogatottabb látványosság Ayutthayában. A Wat Chaiwatthanaram templom a Chao Phraya folyó partjainál található, azonban a festői folyó nem tud versenyre kelni a templommal. Ennek a XVII. századi komplexumnak az elrendezése a hagyományos buddhista világnézetet idézi, a templomok összhangban vannak a hegyekkel, földrészekkel, tengerekkel és az ember természetes környezetével.  

Wat Phra That Doi Suthep 

A Wat Phra That Doi Suthep az egyik olyan látványosság Chiang Mai-ban, amelyet mindenképpen látni kell. Ez az egyik szent templom Észak-Thaiföldön, a templomot gyakran röviden Doi Suthep-nek nevezik, bár ez valójában a hegynek a neve, amelyen található. A templom, mintegy 15 km-re található Chiang Mai-tól, ez a templom egy működő buddhista kolostor, ami a XIV. században épült.  A templom tetejét díszített arany toronysisak fedi, a templom körül szentélyek és falfestmények találhatóak. A Smaragd Buddha egy másolata is megtekinthető.  

Wat Pho  

Több mint 1000 kép található Bangkok Fekvő Buddha Templomban, amely otthont ad a legnagyobb Buddha gyűjteménynek Thaiföldön, ideértve a fekvő Buddha szobrát, amely 45 méter hosszú. Egy szigeten épült, közel Nagy Palotához, ezt a templomkomplexumot tartják a legszebb királyi templomnak. A Fekvő Buddha Templom egyike Bangkok egyik legrégebbi templomainak, és ezt tekintik a thai masszázs születési helyének. A közoktatás korai központjaként szolgált, a falak számos témában  feliratokat tartalmaznak.    

Wat Rong Khun

A Fehér Templom egy gyönyörű mézeskalács építmény, amely az egyik legújabb templom Thaiföldön, 1997-ben épült.  Egy hóval borított mesebeli várra emlékeztet, akár egy ogre otthona is lehetne a szobrok vad megjelenése miatt. Ennek a magántulajdonban lévő templomnak a fő látnivalója az "újjászületés körforgásának hídja", amely előtti téren alulról kezek nyúlnak ki az ég felé. A hídon át az út a Mennyország Kapujához vezet, ahol két megformált lény található, akik az emberi sorsokról döntenek.  

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!