10 legjobb kirándulóhely Pennsylvaniában, II. rész

Budavár Tours

Pennsylvania nagy és változatos állam, amelynek határain belül nagyvárosok, termőföldek, hagyományos Amis települések, sőt a Nagy-tavak egyikének strandjai is megtalálhatóak. Mindenki szívesen kirándul Pennsylvaniába, Pittsburgh és Philadelphia környékére. Ezek a nagyvárosok határozottan jó kirándulóhelynek számítanak Pennsylvaniában, nem szabad elfeledni más, további figyelemre méltó helyeket sem. 

 

Pennsylvania Dutch Country  

Lancaster megyében található az állam Amish közösségének nagy része amelyet Pennsylvania Dutch Country-ként is emlegetnek. Bár az állam székhelye Harrisburg technikailag ebben a régióban található, a területek többsége vidékies jellegű. Meszelt kerítések, tökéletesen karbantartott pajták és lovas kocsik sokaságában bővelkedik az állam ezen része. Az egyik legjobb mód arra, hogy az idelátogatók megismerjék az Amis vidéket az, ha meglátogatják a helyi piacokat. Az egyik legnépszerűbbnek számít a Bird in Hand Farmers Market, amely a jó minőségű áruk termelői piaca, ahol friss termékekkel, valamint sütőipari termékekkel – például almavajjal és a melasszal és barna cukorral sütött pitével- várják a látogatókat..  

Bushkill-vízesés  

Pennsylvania Niagarájaként ismert a Bushkill-vízesés, amely az egyik legjobb kirándulóhelynek számít Pennsylvaniában.  Ezek a gyönyörű Pocono-hegységben található vízesések fenomenálisak.  Nyolc vízesés teljes egészében megtekinthető és elérhető a túraútvonalak mentén és a lenyűgöző hidakon át.  Egy gyors kirándulás során érdemes a zöld jelzés ösvényein elindulni, amely egy 15 perces túrával egyenesen a fő vízeséshez vezet.  Az ambiciózusabb túrázók, a piros jelzésű ösvényt is választhatják, amely körülbelül két óráig tart, és amely során mind a nyolc vízesés megtekinthető. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt érdemes megnézni Bushkill Falls Mining Company Maze útvesztőt, amely egy időre menő, szórakoztató kis verseny, amely kellemes kikapcsolódást kínál a látogatás során.    

Gettysburg  

Az amerikai polgárháború egyik legjelentősebb csatájaként tartják számon a Gettysburg-i csatát. 1863 júliusban három napon át, súlyos veszteségekkel járó harcok eredményeként a Konföderációs hadsereg visszavonult.  Ma, ezen a történelmi helyszínen a Gettysburg-ii Nemzeti Katonai Emlékpark kapott helyet. A Gettysburg-i Örökségvédelmi Központ információt ad a teljes polgárháborús időszakról és Gettysburg szerepéről a polgárháborúban. Érdemes időt szentelni a Jennie Wade-háznak, ahol az egyetlen, a csata során elhunyt civil állampolgár élt.  

Pittsburgh  

Pittsburgh, vagy az Acél-város egy hatalmas metropolisz, amely három folyó találkozásánál jött létre. Számos acél híd ível át az Ohio folyón, az Allegheny folyón és a Monongahela folyón. Külön topográfiája van, zöld hegyek sokasága csúcsosodik közvetlenül a folyók felett. Bár Pittsburgh-nek ipari öröksége van, a rengeteg turisztikai látványosság miatt is érdemes felkeresni a várost. Pittsburgh belvárosában érdemes meglátogatni az Acéltornyot (U.S. Steel Tower) amely a legmagasabb épületnek számít a városban – és a gyönyörű városképe miatt nem érdemes kihagyni. A belváros szívében található egy zöldellő állami park, a Point State Park, ahol érdemes megtekinteni a XIX. századi Pitt-erődöt (Fort Pitt Block House). A sportkedvelői ellátogathatnak a város északi részére, ahol a Heinz Field stadionban megnézhetik a profi amerikai futballcsapatot, a Steelers-t, vagy ellátogathatnak a PNC Parkba megtekinteni a Pirates baseball csapatot.  

Philadelphia    

A várost becenevén „A testvéri szeretet” városának is hívják, azonban Philadelphia valószínűleg három dologról a legismertebb: az amerikai történelméről, a  Rocky-ról és a sajtos steak szendvicsről.  A városban érdemes meglátogatni a Philadelphiai Szépművészeti Múzeumot, és megcsodálni a kiváló alkotások gyűjteményeit, majd megnézni a lépcsőket, ahol a híres Rocky egykor edzett.  A történelem szerelmeseinek nem érdemes kihagyni a Függetlenségi Nemzeti Történelmi Parkot, ahol számos ikonikus emlék is található. A parkban megtekinthető a Függetlenségi Csarnok (Independence Hall), a Szabadság Harang (Liberty Bell) és az Amerikai Egyesült Államok eredeti alkotmányát őriző Alkotmány-terem (Constitution Hall). Érdemes kiegészíteni a városnézést egy hagyományos a „Philly” sajtos steakkel, a Pat vagy a Geno éttermekben, amelyek egymástól nem messze az utca két oldalán találhatóak Dél-Philadelphiában.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!