Miami 10 legszebb látnivalója, II. rész

Budavár Tours

A fényűző strandok, és világszínvonalú éjszakai élet valamint a végtelen vásárlási lehetőségek csak néhány dolog, amit Miami (Florida) az idelátogatóknak kínál.  Egy Miamiba tett látogatás több egy egyszerű városlátogatásnál! Lehetőség van felfedezni az egyedülálló környező területeket, amely mindegyikét külön stílus, kultúra és építészet jellemzi.  A Miami Beach-i Art Deco épületektől a Kis Havanna színes otthonaiig, hihetetlenül sok látnivaló található Miamiban, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni.

 

 

Kis Havanna

Ha nem tudunk eljutni Kubába, a kubai konyha, az örökség, a zene és a kultúra legjobb helyszíne Miamiban a Kis-Havanna. A Miami látványosságai közül a legfőbb, a Calle Ocho vagy a 8. utca, amely végighúzódik a kerületen. Itt szinte kizárólag spanyol beszélgetés hallható és az utcák mindkét oldalán lévő környékbeli üzletek a kubai kedvenceket kínálják. Az utcán található a Tower Theatre, amely egy Art Deco építmény, ahol még mindig spanyol nyelvű filmeket lehet megtekinteni. Érdemes kicsit megállni az Azucar Ice Cream Company-nál és megkóstolni a kubai ihletésű édes ételeket, mint amilyen például a guava-sorbet.

Miami Parti Sétány

A Miami Parti Sétány (Miami Beach Boardwalk) a legjobb hely a sétához Miami óceánpartján. Több mint három mérföldre húzódik, soha nem távolodik el a parttól és Miami legszebb strandjaitól. A Miami Beach Boardwalk a Mid-Beach Miami-ban található Indian Beach Park-nál kezdődik, és dél felé tart egészen South Beach szívéhez. Végül a sétány egy köves sétány felé fordul, de mindvégig élénk, életteli és festői látványt nyújt. Érdemes kora reggel eljönni ide a hőség előtt és csatlakozni a számtalan futóhoz és kerékpároshoz, akik edzéssel kezdik a napot.

Wynwood Walls

Ha valaki művészrajongó, akkor nem szabad elmulasztani a hihetetlen Wynwood-falak művészeti negyed megtekintését. Ez a hatalmas szabadtéri kiállítás egy utcai művészeti gyűjtemény. Több mint 50 művész alkotásai vannak kiállítva, akik nemcsak Miamiból, hanem a világ minden tájáról érkeztek. Érdemes megtekinteni a hat fő épületet, amelyek mindegyikét egy raktárból változtatták át, a falak vászonként szolgáltak, majd a falfestmények műalkotássá váltak. A falfestmények gyakran változnak, és az egész terület gyalogosan bejárható. Bár az autóból is látszanak a festmények, egy séta során lehet a leginkább megtapasztalni az egyedi művészeti forma színeit és stílusvilágát.

Art Deco District

Az 1930-as években Miami Beach jelentősen növekedésnek indult. Ennek eredményeképpen a város jelenleg lenyűgöző Art Deco építészettel büszkélkedhet. Mióta a terület erről ismertté vált, a meglévő épületek védettek és jó állapotban vannak megőrizve és az épületek számos belső tere tükrözi történelmi eredetüket. Az Art Deco építészetnek több mint 800 épülete található South Beach-en, így ez a legjobb hely egy sétához. Bár vezetett túrák is rendelkezésre állnak, bármikor önállóan is érdemes elindulni és olyan ikonikus látnivalókat megtekinteni, mint például a Plymouth vagy a McAlpin. Mindenképpen érdemes megnézni a Bass-Múzeumot, amely a XX. század elejéről származó lenyűgöző gyűjteménnyel várja a látogatókat és mindemellett lenyűgöző Art Deco építészeti stílusban épült.

Ocean Drive

Floridán keresztül halad egy főút, amely A1A néven ismert. A főút áthalad Miami nagy részén, majd Collins Avenue- ként nevezik. Az óceánpart és a főút között, velük párhuzamosan fut az Ocean Drive, amely pezsgő életéről és Art Deco épületeiről ismert. Több ezer ember a legjobb fürdőruhájában fordul meg itt, szórakozó helyek özöne található meg, a fehér homokos strandok könnyen elérhetőek és a kövezett járdán rengeteg görkorcsolyázási lehetőség áll rendelkezésre az út mellett. Az Ocean Drive fákkal szegélyezett sétány, ami azt is jelenti egyben, hogy oda-vissza lehet sétálni, várost nézni, és nézegetni, és kihasználni a fák nyújtotta árnyékot egy forró Miami napon.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Budavár Tours

Utazni akarok!