Sevilla legszebb látnivalói, I. rész

Budavár Tours

Európa minden nagyvárosához hasonlóan, Sevillában is rengeteg látnivaló van, azonban Andalúzia fővárosa olyan vidám, oldott légkörrel rendelkezik, amelyet az ideutazók nagyon kedvelnek! A város élénk keveréke a káprázatos gótikus, a mudéjar, a reneszánsz és modern építészetnek, azonban a sevillai nép életszeretete tesz egy utazást Sevillába különlegesen egyedivé és emlékezetessé.

 

 

María Luisa park

Sevilla kiemelkedő parkja a Parque de María Luisa, amely a Guadalquivir folyó mentén húzódik, közel a város központjához. A park legnagyobb része eredetileg a San Telmo-palota kertjeinek részét képezte, amelyet 1893-ban adományoztak a városnak. A park jelenlegi kialakítása Jean-Claude Nicolas Forestier tájépítész nevéhez kötődik. A park az itt élő madarak nagy népességéről ismert, köztük galambokéról, hattyúkéról, papagájokéról és kacsákéról. A parkban elszórtan szobrok, tavak és szökőkutak találhatók, amelyek festői és kellemes környezetet nyújtanak az idelátogatóknak a spanyol napsütésben.

Metropol Parasol

A La Encarnacion téren, Sevilla óvárosi negyedében található az újonnan elkészült Metropol Parasol, amelyet  a világ legnagyobb faszerkezeteként tartanak számon. Ez, a német építész - Jurgen Mayer-Hermann- által tervezett épület hat gigantikus esernyő alakú szerkezetből áll, a nyírfát Finnországból importálták. A beceneve Las Setas de la Encarnacion, az épületkomplexumot „gombaként” is aposztrofálják köznyelven. A modern design szinte ugyanolyan nagy vitát váltott ki, mint az épület jelentős ára. A késések és a változtatások ugyanis megduplázták az eredetileg becsült 50 millió eurós költséget. A szerkezet jelenleg otthont ad egy piactérnek, egy antikváriumnak, egy étteremnek és egy kialakított köztérnek.

Plaza de Toros de la Maestranza

A spanyol bikaviadal-hagyományok iránt érdeklődő látogatók számára a Plaza de Toros de la Maestranza egy kihagyhatatlan hely. Ez a 14.000 férőhelyes aréna a legrégebbinek számít Spanyolországban, a mai napig megrendezett bikaviadalokat vasárnaponként tartják tavasztól őszig. A látogatóknak azonban nem szükséges megnézniük egy bikaviadalt ahhoz, hogy többet megtudjanak a hagyományokról. A szomszédos múzeum kiállítási tárgyai és információi sok mindent bemutatnak a híres bikákról és matadorokról. A jegyek tartalmazzák a belépő díját a múzeumba és egy vezetett túrát az arénába.

Casa de Pilatos

A Plaza de Pilatos mellett található a Casa de Pilatos, mely kiváló példája az andalúziai palotáknak. A genovai építész, Antonio Maria Aprile által tervezett, 1529-ben épült palota a Pilátus-ház nevet kapta az eredeti tulajdonos fia (Fadrique Enriquez de Rivera) kapcsán, aki 1519-ben Jeruzsálembe zarándokolt. Bár az épület Medinaceli-család magántulajdonában van, az év nagy részében nyitva áll a nagyközönség számára – idegenvezetés mellett. A palota kiemelkedő látványosságai tartozik Francisco Goya bikaviadalképeinek sorozata, a XVI. századi márvány kapu és egy nagy lépcsőház a mudéjar stílusú, méhsejt-mintás mennyezet díszítésével.

Plaza de España

1914-ben, egy sevillai építész - Anibal Gonzalez - kezdte el a tervezését egy sor épületnek az 1929-es Ibero-amerikai kiállítás előkészületeként.  A María Luisa-parkban, Santa Cruz szomszédságában található Plaza de Espana épületkomplexum a világkiállításra épült, azért, hogy bemutassa Spanyolország történelmi, ipari és technológiai szerepét, jelentőségét. A főépületben található kiállítások között megtalálhatók a spanyol Columbus és Cortes kutatók kéziratai. Az épületkomplexum egy ritka példája az andalúz építészeti regionalizmusnak (hagyományos andalúz építészet és a mudéjar-stílus keveredése),  amelyet főként helyi anyagok felhasználása jellemez. Ma a kormányzati szervek hivatalainak nyújt otthont. 

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Budavár Tours

Utazni akarok!