Mit nézzünk meg a Zöld-foki szigeteken? - II. rész -

Budavár Tours

A Zöld-foki-szigetek, más néven Cabo Verde, 10 nagy szigetből áll, és mintegy 560 km-re (350 mérföld) található Afrika nyugati partjától. A Közép-Atlanti-óceánon található szigetcsoport több millió évvel ezelőtt vulkáni folyamatok során alakult ki, egyes szigeteken történtek vulkánkitörések a történelem utóbbi időszakában. A portugálok 1462-ben fedezték fel, a térség portugáliai gyarmat volt egészen 1976-ig, majd függetlenné vált. A Zöld-foki-szigeteket többnyire hegyek és sivatagok tagolják számos völggyel és erdővel. Meleg és száraz időjárás jellemzi, egyes szigeteken ritkán esik az eső, emiatt egész évben kedvelt utazási célpontnak számít. A hegyvidéki terep népszerűvé teszi ezt a vidéket a túrázók körében, míg a passzátszelek kiválóak a szörfösök és a tengerészek számára.

 

 

Santo Antão-sziget

Santo Antão, a második legnagyobb sziget a Zöld-foki szigeteken, amely elsősorban a hegyeiről nevezetes. Bár egyes helyeken elhagyatottnak tűnik, a szigeten gazdag szubtrópusi növényzet található, így például erdei fenyők, a datolyapálma és a kókuszpálma is megtalálható. A sziget fő városa és egyben legnagyobb városa Ribeira Grande. Nem érdemes kihagyni az élelmiszer- és ruhapiacot! Érdemes azonban ellátogatni és megtapasztalni a béke érzését a Nossa Senhora do Rosario templomban. Porto Novo kikötővárosban helyi kecske sajtot is lehet vásárolni. A Porto Novo-t és a Ribeira Grande-t összekötő régi út nagyszerű panorámáját kínálja a tájnak.

São Vicente sziget

Sao Vicente egy száraz sziget, amelyen alacsony fekvésű hegyek találhatóak. Tiszta napokon a többi sziget is látható. A szigeten legnagyobb számban - 80 000 lakos - Mindeloban él, a várost a Zöld-foki szigetek kulturális központjának is nevezik. A várost az ország hagyományos zenei stílusainak születési helyeként tartják számon, a globalizáció hatására sokféle zenét lehet itt élvezni. Mindeloban többféle látnivaló is van, ezek közé tartozik a halpiac és Lisszabonban található híres Belém-torony mása is. A város kicsit Afrikát idézi a kontinens kereskedelme miatt. Ez a délnyugati sziget a szörfösök kedvelt helyének számít.

Santiago sziget

A Santiago sziget a legnagyobb a Zöld-foki szigetek közül. Itt él az ország népességének fele. Az első benépesült sziget, amelyen az ország fővárosa Praia található. A sziget kiváló helyszín ahhoz, hogy a természet veszélyeztetett fajait megtekinthessük, mintegy 38 növényfaj és néhány ritka madárfaj is él itt. A szigetet változatos táj jellemzi: hegyek, zöld völgyek, homokos strandok (Pranha-strand a legjobb) váltják egymást és az ország legnagyobb és legöregebb fája is itt található, amely 500 éves. A vásárlók ellátogathatnak a Praia-ban található Mercado de Sucupira - piacra, ahol áruk özöne található, ideértve a kézműves tárgyakat is, és emellett hagyományos ételeket megkóstolhatnak.

Boa Vista sziget

A hegyek, a sivatagok és tengerpartok váltják egymást Boa Vista-szigeten, amely a Zöld-foki-szigetek harmadik legnagyobb szigete, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni. Már a neve is „gyönyörű kilátást" jelent, kell ennél több? Egyre több turista fedezi fel ezt az Afrikához legközelebb eső szigetet azóta, mióta megnyílt egy nemzetközi repülőtér 2007-ben. Érdemes megtekinteni a sziget fő városában Sal Rei-ben, a tér közelében található gyönyörű gyarmati stílusú templomot. Az egykor itt előállított sót magas színvonalúnak, „királyinak" tartották. A Rabilban található San Rogue-templom megtekintését követően, helyi ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség. A sziget északi részén található egy 1968-ban zátonyra futott spanyol rakományhajó roncsa.

Sal-sziget

Könnyű kitalálni, hogy mi volt Sal fő tevékenységi köre egykor, hiszen már a neve is utal rá: Só. A XIX. században bányászott sót legtöbbször Brazíliába exportálták. Jelenleg a sót ma főként turisztikai célokból bányásszák, elsősorban turisták számára, hogy hazavihessék, valamint- helyi használatra. Sal most is népszerű turisztikai célpontnak számít, itt található a Zöld-foki szigetek nemzetközi repülőtere. Ez elsősorban egy lapos, homokos sziget, télen a passzátszelek miatt a szörfösök Mekkája. Szinte mindig napsütés van, alig esik az eső. Espargos, a sziget politikai és gazdasági fő városa, míg Pedra de Lume pedig templomáról híres.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!