Lenyűgöző kirándulások Londonból, I. rész

Budavár Tours

London, a királyság és a hatalom arculatát idézi. Történelmi városrésze a Temze partján található és helyszíne volt sok jelentős események. Igaz, sok látnivaló akad a fővárosban is, számos érdekes hely található London közelében, amelyeket érdemes meglátogatni egy párnapos rövid utazás során. Az alábbi lista a legkedveltebb helyeket mutatja be:

 

 

Leedsi Kastély

Kent megyében, Anglia délkeleti csücskében található, a Leedsi Kastély, amely I. Henrik uralkodása alatt épült, és a vár a több mint 900 éves múltra visszatekintő történetében királyi rezidenciaként szolgált. Hat királynő személyes otthona volt, így a vár kiérdemelte a becenevét: The Ladies Castle. A várárok, amely a kastélyt körülveszi valójában egy tó, amelyet a Len folyó táplál, így a vízen való ladikozás igazán közkedvelt kikapcsolódás. A vár területén található egy bonyolult tiszafa labirintus, valamint egy gyep labirintus, amelyet gyermekeknek terveztek.

Cotswolds

Dél-közép Angliában található a Cotswold régió, amely a szép aranysárga színű mészkő falvairól és a gyönyörű kertjeiről híres. Nem meglepő tehát, hogy a festői Cotswolds régió közkedvelt a természet szerelmeseinek körében és egy igazán kiváló hely a lovagláshoz és a kerékpározáshoz. A terület otthont ad egy csodálatos őstermelő piacnak és sok bájos, régi épületnek.

Brighton

A város, a Sussex-tenger partján egy népszerű tengerparti üdülőhely volt már a XIX. század közepe óta. Londonhoz való közelsége miatt népszerű az egy napos utazásokra vágyó utazók között. A partközelben kecses, régi, viktoriánus házak sorakoznak, amelyek ma szálláshelyekként szolgálnak. A látogatók kisétálhatnak a híres Palota Mólóra vagy megcsodálhatják a hagyományos angol kerteket is. A város híres pezsgő, éjszakai életéről és otthona számos ismert művésznek és sportolónak.

Salisbury Katedrális

A Salisbury Katedrális korai angol gótikus stílusban épült, egy igazán lenyűgöző és szép épület, amely több mint 500.000 látogatót vonz évente. Ezt a gyönyörű templomot mintegy 38 évig építették, és a munkálatokat 1258-ban fejezték be. A Salisbury Katedrális a legmagasabb templomtoronnyal büszkélkedhet egész Nagy-Britanniában, és amely mindemellett a legnagyobb alapterülettel is rendelkező katedrális. A Magna Charta egy példányát a Salisbury Katedrális levéltárában lehet megtekinteni, már csak négy példányban maradt fenn ez a fontos dokumentum, és az egyik legjobb állapotú példányt a Salisbury Katedrálisban található.

Warwick Kastély

A Warwick Kastély - melyet 1068-ban építettek -, látogatói bepillantást kaphatnak arról, hogy milyen volt az élet a középkorban. A kastély jelenleg gyönyörű kerttel és szórakoztató műsorokkal várja a látogatókat, így ragadozó madár-show és a várbörtönben a népszerű látvány-show is megtekinthető. A Warwick Kastély lenyűgöző páncélgyűjteménnyel büszkélkedik. Azok az utazók, akik egy éjszakát a vár területén szeretnének eltölteni, bérelhetnek egy középkori sátrat, aminek a díja magában foglalja a belépést és a másnapi reggelit is.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Budavár Tours

Utazni akarok!