Kirándulás a Szent Lőrinc-félszigeten

Budavár Tours

Madeirán a túraútvonalak száma szinte megszámlálhatatlan. A rengeteg útvonal közül az egyik kedvencünk a Szent Lőrinc-félszigeten futó PR 8-as. A sziget keleti nyúlványa szinte teljesen elsivatagosodott, néhány virág és sárkányfa jelzi csak, hogy nem a Marson járunk.

Körülöttünk az Atlanti-óceán játszik a kék árnyalataival, míg mi a túraösvényünkről gyönyörködünk a leszakadt sziklaszirtek döbbenetes látványában. A 8 kilométeres túrát néhány óra alatt teljesíthetjük, de a Szent Lőrinc-félsziget szépsége sokáig az emlékezetünkben marad!

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Hotel Dona Ines, Coimbra.

2. nap:  Coimbra - Batalha – Alcobaca – Óbidos  -Lisszabon

Reggeli után Batalhaba utazunk, itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Következő állomásunk Alcobaca. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Ezután Óbidosba utazunk. A középkori falak övezte, bástyákkal és macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban: Hotel Olissippo Marques de Sá 4*(3 éj), a vacsora fakultatív.

3. nap: Lisszabon –Cabo da Roca –Sintra -Lisszabon

Reggeli után ellátogatunk Európa legnyugatibb pontjához, a lélegzetelállító Cabo da Roca-hoz. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, aztán autóbusszal felfedezzük a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be.A vacsora fakultatív.

4. nap: Lisszabon

További lehetőség Lisszabon aprólékos felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a mediterrán város lüktetését. Sétáljunk le a tengerpartra, csodáljuk meg az impozáns Praco do Commercio teret vagy élvezzük az óceán szelét.  Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Térjünk be egy hangulatos kávézóba vagy látogassunk el a Nemzeti Múzeumba. A nap végét lehetőségünk lesz megkoronázni egy hangulatos Fado esttel (fakultatív), ahol szenvedélyes dallamok kíséretében fogyaszthatjuk el ízletes vacsoránkat.

5. nap: Lisszabon - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás 11:05-kor, érkezés Budapestre 15:40-kor

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Tomar – Krisztus kolostor
Coimbra – egyetem
Batalha – Szűz Mária templom
Alcobaca – Santa Maria kolostor
Sintra – a város és környéke
Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony

190 000 Ft/fő-től +

Praia Hotel 4*

2. nap: Nazaré

Szabadnap, pihenés az óceánparton. Tipp: Kapaszkodjunk fel siklóval a magas sziklákon elterülő régi városrészre, a Sítio-ra, ahonnan csodás kilátás nyílik Nazaréra. Nézzük meg a 12. századi Capela di Memoria bájos kis kápolnát, ahol a legenda szerint egykoron Vasco de Gama, a híres felfedező is hálát adott az Indiából való sikeres visszatéréséért.

3. nap: Fakultatív kirándulás: Alcobaca - Batalha - Coimbra

Reggeli után fakultatív kirándulás következik: Alcobacaba indulunk, ahol megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Következő állomásunk Batalha. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. Az épület külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Ezt követően Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a falakat díszítő híres azulejos csempéket, a Szent Mihály kápolnát, és a barokk könyvtárat, ahol közel 300.000 kötetet őriznek. Elsétálunk a közelben található Sé Nova székesegyházhoz és a Sé Velhohoz. Este visszatérés szállásunkra.

4-5. nap: Nazaré

Szabadnap, pihenés az óceánparton.

6. nap: Óbidos – Sintra –Cabo da Roca - Lisszabon

Kicsekkolás utánÓbidosba utazunk. A középkori falak övezte, bástyákkal és macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, majd érintjük Európa legnyugatibb pontját, a lélegzetelállító Cabo da Roca-t. Este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban. (1 éj) Hotel: Olissippo Marques de Sá 4*

7-8. nap: Lisszabon

Ezen a napon felfedezzük Lisszabont, a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk autóbusszal. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. Ezt követően szabadidő: további lehetőség Lisszabon aprólékos felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a város lüktetését! Sétáljunk le a tengerpartra, élvezzük az óceán szelét  vagy csodáljuk meg az impozáns tereket, épületeket!  Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Térjünk be egy hangulatos kávézóba! Este mindenki egyénileg tér vissza a szállodába, ahonnan a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre. Indulás másnap 00:25-kor Budapestre a TAP közvetlen menetrend szerinti járatával.

 UNESCO Világörökségi helyszínek:
  • Jeromos-rendiek kolostora és a Torre de Belém Lisszabonban   (kulturális/1983) 
  • Batalha-kolostor (kulturális/1983) 
  • Tomari Krisztus-kolostor   (kulturális/1983) 
  • Alcobaça-kolostor (kulturális/1989) 
  • Sintra kultúrtáj (kulturális/1995) 
  • Coimbra egyetem (kulturális/2013)

220 000 Ft/fő-től +

Utazni akarok!