10 érdekes tény a Kanári szigetekről, II. rész

Budavár Tours

A Kanári-szigetek Spanyolország egyik legnépszerűbb és leghíresebb szigetcsoportja. A spanyol "tulajdonban" lévő, afrikai partoknál fekvő szigetek szubtrópusi klímájának és élővilágának is megvan a varázsa, azonban rengeteg a ránk váró felfedezni való is. Nézzünk pár érdekes tényt / első rész / a Kanári-szigetekről:

Lucha Canaria – Kanári-birkózás

A sziget saját sportja - a „Kanári birkózás”, amely eredete a sziget őslakosainak Guanches a történelméhez nyúlik vissza. Úgy gondolják, hogy ez a sport az 1420-as évek körüli időből ered, habár ezek közül a szabályok és technikák közül csak néhány maradt fenn a modern időkig. A sport része lett a szigetek hagyományának, általában a rendezvényeken, illetve a helyi fesztiválokon birkóznak a versenyzők. Azt mondják, hogy a Kanári-birkózás az egyik legkorábban szabályozott formája a birkózásnak. Még manapság is tartanak egyes városokban a Kanári-szigeteken mérkőzéseket.

Kedvelt, különleges ételek

Az ételek rendkívül fontos részei a Kanári-szigeteki kultúrának és van néhány érdekes nevű finomság, amit kínálnak, így például a Mojo, ami egy mártás, lehet narancssárga, piros vagy zöld attól függően, hogy milyen összetevőkből készül. Az erősen fokhagymás, és mérsékelten csípős változata a Mojo Picón. Ezt a mártást általában olajjal, ecettel, sóval, pirospaprikával, kakukkfűvel oregánóval, korianderrel és számos egyéb fűszerekkel készítik. Egy másik tipikus Kanári étel a Ropa Vieja - szó szerinti jelentése „régi ruha", amely egy tál csirke és marhahús, amelyhez burgonyát és csicseriborsót kevernek.

Otthona a veszélyeztetett Cserepesteknősnek

A Kanári–szigeteken való búvárkodás során a szerencsések megpillanthatják az itt élő, egyik legnagyobb kemény héjú teknőst a világon, a veszélyeztetett cserepes teknőst. A kifejlett hímek a körülbelül három láb hosszúságot is elérhetik, a teknősök teljes élettartama 47-67 év között van.

Thai Vízi Paradicsom – Siam Park

Tenerife déli részén található - állítások szerint - Európa leglátványosabb vízi parkja, a Siam Park, amely az ősi Thaiföld világába kalauzolja az idelátogatót. A lélegzetelállító, 52 millió euróba kerülő aquapark ára magában foglalja az útvonalak, park épületek, és éttermek Thai rendezését is. A park 25 épületből áll, így ez Thaiföldön kívül a Thai-témájú épületek legnagyobb gyűjteménye. Christoph Kiessling tervezete a parkot, a Thai királyi családtól megkapott téma és a név használatának engedélyével. A parkot ő királyi fensége, Thaiföld Maha Chakri Sirindhorn hercegnője nyitotta meg.

Természetes úszómedence

Puerto de la Cruz óvárosában található a lenyűgöző természetes sós vizű medence, amelyet a híres építész és kertépítő Cesar Manrique tervezett. A lélegzetelállító „Lido Martianez” 7 medencét, öltözőket, és körülöttük szubtrópusi fákat és növényeket, hatalmas szökőkutat, jakuzzit valamint játszótéri eszközöket, éttermeket, és még egy földalatti tánctermet és kaszinót is tartalmaz.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!