Varázslatos Szafari parkok Afrikában

Budavár Tours

Az Afrikai szafari parkok világa mindenkit ámulatba ejt, nem csak változatos élővilága, hanem izgalmas tájai is kalandozásra csábítanak bennünket. Korábban gyakran csak vadászok lepték el vidékeit, azonban mára a vadászat szerencsére alábbhagyott, és a helyüket átvették az érdeklődő turisták. A szafari parkok közül válogattunk néhányat, melyek felülmúlhatatlan szépségükön túl izgalmas kalandozásra invitálnak bennünket. Két részes sorozatunk: második része.

 

 

Moremi Game Rezervátum
Az Okavango-delta közel egyharmadát lefedő Moremi Game Rezervátum, Botswanában található. Változatos élőhelyet képez, hiszen a sivatag és a mocsár találkozása, valamint az erdők, lagúnák és árterek sokféle élőlénynek jelentenek otthont. Madarak, oroszlánok, gepárdok, vízilovak és krokodilok egyaránt fellelhetőek területein. A rezervátumot főként a száraz évszakban (júliustól októberig terjedő időszakban) látogatják, amikor a vízgyűjtőedények kiszáradnak és az állatok a nagyobb vízfelületek közelében gyűlnek össze.

Hwange Nemzeti Park 

Az afrikai Hwange Nemzeti Park kiváló menedéket és otthont ad a hatalmas elefántcsordáknak, bivalyoknak, zebráknak, valamint számtalan zsiráfnak is. A Nyugat-Zimbabwéban található park a Bulawayo főút és a világhírű Viktória-vízesés közelében helyezkedik el. Biztosak lehetünk abban, hogy izgalmas kalandokban és csodás természeti szépségben lesz részünk, amennyiben ellátogatunk a természetvédelmi területre.

Dél-Luangwa Nemzeti Park 

A Zambia keleti részén található nemzeti park a Luangwa folyó mellett terül el, így nem csoda, hogy területén rengeteg a krokodil és a víziló. Talán a legismertebb és legkeresettebb attrakciója a szafari-túra, melynek keretein belül gyalog is sétálhatunk a bozótosokban és közelebbről megismerhetjük a szafari állatait és életüket. Az áprilistól októberig terjedő időszak a legalkalmasabb a nemzeti park felkeresésére.

Amboseli Nemzetu Park 

Az Amboseli Nemzeti Park az egyik legnépszerűbb szafari park egész Afrikában. 
Az aprócska park Kenyában, a világ egyik legismertebb hegye, a Kilimandzsáró lábánál fekszik. A hegy hófödte csúcsai a háttérben, valamint a vadon élő állatok képe lélegzetelállító és különleges látványt nyújtanak. Ha valami rendkívülire és felejthetetlenre vágyunk, akkor feltétlenül látogassunk el ide.

Etosha Nemzeti Park

A namíbiai Etosha Nemzeti Park középpontjában egy hatalmas mocsár található, mely általában száraz, azonban nyáron az esőzések idején megtelik vízzel. Habár ez az időszak csak rövid ideig tart, ahhoz elég, hogy a kék és a zöld alga növekedését beindítsa, ezáltal flamingók ezreit odacsábítva.
Legjellemzőbb állatai, a zebra , gnú és antilop csordák az itatóhelyek közelében tömörülnek. Három pihenésre alkalmas tábor és sok-sok felejthetetlen élmény várja a látogatókat.

Kövess minket kedvenc közösségi oldaladon!

Archívum

Budavár Tours

Utazni akarok!